Kött och koma

Oj oj, vilken festmåltid det blev i går! Vi åkte till stan och mötte upp både Rs och min familj för att gå på restaurang och fira ett par jämna födelsedagar. Gick till ett stekhus centralt så att det var lätt för alla inblandade att ta sig dit och hem, och det blev en gigantisk måltid, allt som allt. 300 gram kött, pommes frites och bearnaisesås – klassiskt och gott.

Vi äter så gott som aldrig en rejäl bit kött hemma om det inte är något speciellt, som en födelsedag eller nyårsafton. Det är så sällan det går att få riktigt bra kött med samma kvalitet som på restaurang i de vanliga mataffärerna, och när man köper det på restaurang-grosshandeln är det alldeles för stora bitar. Så det var jäkligt gott att hugga in på en rejäl bit bra stekt kött. Lyxigt.

Kött

På något konstigt sätt fick jag plats med ett par tallrikar från efterrättsbuffén också, men det är väl en helt annan mage för det. Matmagen, efterrättsmagen, snacksmagen etc. Allt som allt, en nätt liten måltid på runt 1500 kcal (vilket är ungefär vad jag behöver under ett helt dygn när jag bara är hemma). Väldigt trevligt. Vi käkade ganska tidigt, började runt klockan två, och det var tur att vi inte skulle göra något mer efteråt. Det hade inte gått ändå, vi hade matkoma.

Slank in i en butik och köpte en födelsedagspresent till ett annat födelsedagsbarn på vägen hem, råkade ut för mängder av människor på tunnelbanan som antagligen borde bo på ett speciellt boende med personal i närheten dygnet runt, sen däckade vi hemma i soffan. R somnade i sängen, jag ojade mig i soffan och vi åt inget mer på resten av dagen. Jag drack en kopp te på kvällen, och jag kan inte påstå att jag är särskilt hungrig nu heller. Brukar alltid få huvudvärk när jag äter mycket, och så även i går, men det har i alla fall gått över nu. I dag blir det nog bara en morot till lunch.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/kott-och-koma/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterfebruari 21, 2016 kl. 17:38
  • Svara

  Tja.. Jag undviker helst det hormon- och antibiotikastinna köttet som serveras på landets krogar. Jag skulle inte påstå att det är bra kött. Du hittar betydligt bättre svenskt kött i din lokala matbutik. I alla fall där jag bor.
  Inte konstigt att veganerna tjatar om att äta grönt. De mesta utländska köttet är uselt. Kalla mig gärna rasist men inget tyskt, danskt, irländskt eller argentinskt kött landar i min mage.

  1. Här är det ofta tvärtom, det går knappt inte att få något närproducerat om man inte betalar 500 spänn plus per kilo. I mina lokala butiker finns bara skräp och senor.

  • Petterfebruari 21, 2016 kl. 19:37
  • Svara

  Intressant. Jag kan inte påstå att allt kött är närproducerat men på mitt City Gross styckar de köttet. Willys kött är visserligen förpackat i kväveförpackningar men köttet håller hög kvalitet.

  Vanlig blandfärs kostar som mest 69 kronor/kilot. Benfri fläskkotlett ligger på 99 kronor/kilot. Självklart finns det ganska ofta kampanjer så köttet kan fås för några tior lägre per kilo. Nötkött har jag inte koll på då jag inte äter det.

  1. Oj, där ser man. Här styckas minsann inget. 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.