Mina växter har överlevt!

Kommer ni ihåg för några veckor sedan när jag fick hjälp av R med att plantera om lite gröna växter? Vi tog isär en gigantisk grej som var för stor för att stå i fönstret och delade den i mindre delar. Det mesta av växten slängdes bort, men vi sparade två små grenar. Mina fingrar är anti-gröna, så vi tänkte att det får gå som det går. En del planterade vi direkt i jord i en liten kruka, och en annan satte jag i en kopp med vatten.

Har vattnat mina växter noggrant, krukan en gång i veckan och så har jag bytt vatten i koppen lite oftare än så. Och vet ni vad? Båda lever. Inte bara det, båda har växt. Den i krukan ser ut att ha bott där i en evighet redan, även om den är ganska vinglig och lutar mot en liten drinkpinne. Ja, jag hade ingen vanlig blompinne. Den som sitter i en kopp har skjutit iväg ordentligt på höjden, och dessutom fått en utväxt på delen som står i vatten!

Gröna växter, en i en mugg med vatten och en i kruka

Ha! Jag antar att det är en bra grej eftersom växten lever och växer, men är det ett rotskott eller något annat? Ingen aning. Den får stå kvar i sin kopp i några veckor till, tills våren kommer. Då får den bo i en kruka också. Bara de inte blir för stora, jag är ganska nöjd med att de är ungefär sådär – de kan få bli lite större men inte särskilt mycket. Hur håller jag dem små utan att ha ihjäl dem…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/mina-vaxter-har-overlevt/

2 kommentarer

    • Farsanfebruari 18, 2016 kl. 13:33
    • Svara

    Jag tror att Du ska plantera den som fått rot. Vem fan mår bra av bara vatten?
    Om du ska behålla blommorna i den storlek de har så sköter Du dom som vanligt, inget vatten alltså. De blir lite krispigare, men det är helt o.k.

    1. Jag förstår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.