Mina växter har överlevt!

Kommer ni ihåg för några veckor sedan när jag fick hjälp av R med att plantera om lite gröna växter? Vi tog isär en gigantisk grej som var för stor för att stå i fönstret och delade den i mindre delar. Det mesta av växten slängdes bort, men vi sparade två små grenar. Mina fingrar är anti-gröna, så vi tänkte att det får gå som det går. En del planterade vi direkt i jord i en liten kruka, och en annan satte jag i en kopp med vatten.

Har vattnat mina växter noggrant, krukan en gång i veckan och så har jag bytt vatten i koppen lite oftare än så. Och vet ni vad? Båda lever. Inte bara det, båda har växt. Den i krukan ser ut att ha bott där i en evighet redan, även om den är ganska vinglig och lutar mot en liten drinkpinne. Ja, jag hade ingen vanlig blompinne. Den som sitter i en kopp har skjutit iväg ordentligt på höjden, och dessutom fått en utväxt på delen som står i vatten!

Gröna växter, en i en mugg med vatten och en i kruka

Ha! Jag antar att det är en bra grej eftersom växten lever och växer, men är det ett rotskott eller något annat? Ingen aning. Den får stå kvar i sin kopp i några veckor till, tills våren kommer. Då får den bo i en kruka också. Bara de inte blir för stora, jag är ganska nöjd med att de är ungefär sådär – de kan få bli lite större men inte särskilt mycket. Hur håller jag dem små utan att ha ihjäl dem…?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/mina-vaxter-har-overlevt/

2 kommentarer

    • Farsan on februari 18, 2016 at 13:33
    • Svara

    Jag tror att Du ska plantera den som fått rot. Vem fan mår bra av bara vatten?
    Om du ska behålla blommorna i den storlek de har så sköter Du dom som vanligt, inget vatten alltså. De blir lite krispigare, men det är helt o.k.

    1. Jag förstår!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.