Ordning på sömnen

Har fått ordning på sömnen nu, äntligen. Jäkligt svårt när man inte vet riktigt när man har tänkt gå och lägga sig eftersom man måste käka tabletterna ett par timmar innan, men det blir inte värre än att jag blir väldigt dåsig om jag stannar uppe. Det är inte som mina vanliga insomningstabletter, att de bara verkar en halvtimme och sen inte alls, utan de håller i sig hela natten. Tar jag dem för sent blir det en väldigt seg morgon, när man bara vill ligga och snooza. I natt var det ett litet bakslag, för jag låg vaken till strax efter halvtre och hade jävligt ont i benen och armen, så i dag blir det en jobbig dag.

Livet ordnar sig ganska snart när sömnen funkar. Det är inte ett oöverstigligt hinder att ta en dusch och göra i ordning något att käka just nu, men så är det när man inte sover. Jag har ändå så ont hela tiden att det är svårt att göra sakerna, men det är inte omöjligt.

Sova. Tecknad bild på att sova. Lång helg och mycket klagan. Ordning på sömnen.

Snart drar jag till ytterligare en i raden av nya vårdkontakter. Ett sånt där besök som egentligen bara tar en jävla massa tid och energi, för det blir nog bara introduktion och ingen behandling. Introduktion brukar innebära ett eller flera besök där jag berättar om EDS, hur det påverkar mig och vad de får och inte får göra. Urgh, det är inte mitt jobb.

Självklart måste alla patienter berätta om hur de mår, vilka symtom de har och vad de vill ha hjälp med, men resten av det borde jag inte behöva göra på en klinik i stan när det kostar mig pengar dels för besöket och dels för färdtjänstresorna. I vanliga fall får folk betalt när när de utbildar andra. I ovanliga fall får vi offra både tid, energi och pengar för att utbilda de som ska behandla oss. Det blir säkert bra senare när (eller om) vi kommer igång med behandlingar, men det är aldrig kul att det alltid börjar med utbildning.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/ordning-pa-somnen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.