Så sjuk att det är löjligt

Jag är så himla sjuk. Sedan jag trappade ner en medicin för en månad sedan och slutade helt med den för 20 dagar sedan så har jag verkligen gått från sjuk till förbannat sjuk. När jag började med medicinen kände jag inte alls att den fyllde sitt egentliga syfte – att dämpa nervsmärtan av diverse diskbråck och felkopplade vajrar i kroppen, men jag sov som en stock. Det gör jag inte sedan jag slutade med den. Inte alls.

Anledningen till att jag slutade var att jag fortfarande inte kände någon direkt skillnad alls vad gällde nervsmärtan, men jag har ätit den länge. Kanske ett år. Och jag har sovit bra, men jag hade inte insett (eller kanske glömt) vilken fantastisk påverkan den har på min sömn. Nu tar jag en vanlig sömntablett, och med lite tur somnar jag inom en en halvtimme eller en timme. Men sen vaknar jag. På slaget ungefär en timme och en kvart efter att jag somnat vaknar jag och tror att jag ska dö. Feber, influensakänslan gånger tusen, värk överallt, kan inte ligga still i mer än en minut åt gången. Vrider och vänder på mig i tre-fyra timmar, sen ger jag upp och tar en sömntablett till. Efter en stund somnar jag igen och tvingas gå upp på morgonen för att ha någon slags normalitet i dygnsrytmen.

Medicin, piller, tabletter, smärtstillande

Jag har ju redan ME/CFS (kroniskt trötthetssyndrom), så det här är döden. I natt fick jag verkligen nog, som tur är ska jag till läkaren på tisdag och tänker påbörja behandlingen igen. Om han inte har något annat alternativ, men han har sagt att den är helt ofarlig och används i upp till tio gånger så höga doser mot andra diagnoser. Och jag orkar inte ha det så här ens en vecka till, då blir jag galen på riktigt.

Hade verkligen glömt hur uselt livet är utan tio sorters mediciner. I morse tog jag en hel näve av de vanliga, och jag fattar ändå inte hur jag ska fixa mat eller ens orka gå och hämta ett glas vatten. Det. Går. Inte. Tänker mula i mig så många sömntabletter och muskelavslappnande mediciner jag får varenda kväll innan det här löser sig. För jag håller på att bli tokig, på riktigt. Jag kan inte ta något mer febernedsättande eftersom jag redan käkar 4 gram paracetamol om dagen. Sjuk sjuk sjuk.Varför kunde man inte få en riktig sjukdom där man antingen vet om man kommer att bli frisk eller dö, i stället för att veta att jag har 50 år kvar med den här skiten? My god, slå mig i huvudet med en gjutjärnspanna.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/sa-sjuk-att-det-ar-lojligt/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.