Snö och soppa på en spik

Det känns som måndag i dag, eftersom R var ledig i går. Inte för att jag brukar göra något på en vanlig måndag i alla fall, men det blev genast lite färre dagar till helgen. Alltid något! Har inte så mycket inbokat den här veckan ändå förutom naprapaten i slutet av veckan och kanske en lunch med lite vänner. På min att-göra-lista för hela veckan här hemma står det bara att vattna blommorna och att tvätta en maskin kläder. Det ska jag nog fixa. Förresten, det har kommit en massa skit (snö) från himlen och ramlat ner på marken igen.

Min katt var jättelycklig, trots att han är i en lägenhet flera våningar upp, för snö verkar vara betydligt roligare för katter när de är inne jämfört med att faktiskt vara ute i riktig snö. Han sprang fram och tillbaka mellan fönstret i balkongdörren och ett fönsterbräde i går kväll och fascinerades av de stora, tunga snöflingorna som landade på fönstret och på balkongen. Ett mysterium, det där med snö. Man slickar på den, sen existerar den inte. Och man vill absolut inte gå i den, det är vi båda överens om, men allt har redan smält bort. Först av allt i dag ska jag se vad för sorts rotsaker jag kan koka soppa på en spik av i dag, så att säga.

Soppgrönsaker, selleri, morötter, palsternacka, kålrot, lök, potatis, vitlök

Rotsaker är hårda, och de ska skäras i småbitar för att bli färdiga innan sommaren – och jag hade tänkt äta soppan till middag. Alltså måste jag skära en liten bit rotsak eller grönsak i taget och dela upp det under dagen, och det är lika bra att börja nu. Fram med största kniven innan händerna börjar skaka. Återkommer.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/sno-och-soppa-pa-en-spik/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.