Söndagmiddag hos päronen

I går eftermiddag åkte vi hem till mina föräldrar och käkade söndagmiddag. Renstek med hasselbackspotatis och gelé. Min systerdotter brukar alltid vilja sitta i mitt knä efter att hon har ätit klart, och på något mystiskt sätt försvinner det mat från min tallrik, på vägen mellan gaffel och min mun. Ibland käkar hon lika mycket som jag, men det är så roligt och då glömmer man ibland att man egentligen är mätt. Hur som, det blev en liten utredning kring var maten egentligen hade tagit vägen när vi var färdiga. För hon hade ju inte tagit den.

Dukat bord med bestick

Vi förhörde de övriga som satt vid matbordet, och kunde snabbt avfärda morfar (min pappa) av anledningen att han hade sås på tallriken och bara åt en sorts gelé. Det lutade åt att R och mamma (min syster) var i maskopi med varandra och stal min mat, men när mormor (min mamma) började diska avslöjade hon detaljer om salladsblad som inte stämde med våra iakttagelser. Alla bevis lutade åt att det var hon.

Efter att ha konsulterat numerologi (genom ett litet nummerspel) och övervakningskameran (en spegel), så framkom det att alla tre, utom morfar, var skyldiga till att ha ätit upp min mat. Märkligt, men så är det varje gång det är söndagmiddag.

Eftersom min systerdotter agerade både brottsling, utredare, jury och domare så dömde hon de skyldiga till att ge henne godis, men det funkade inte. Vi fick äppelpaj i stället. Det blev sent och jag är trött, som vanligt. Paj efter behandlingen. Men i morgon ska jag till läkaren, då borde jag få lite lindring. Gonatt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/sondagmiddag-hos-paronen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.