Tidigare än på länge

Tidig morgon i går. Tidigare än på väldigt länge, jag kan inte ens komma ihåg när jag gick upp klockan sex senast. Kanske när jag jobbade i november? Antagligen inte sedan dess. Hade tid hos naprapaten i stan redan klockan åtta, och med taxi i rusningstrafik kan det gå lite hur som helst. Kallt var det också. Det gör ju inte mig något – så länge jag slipper stå ute eller sitta på en iskall parkbänk och vänta på bilen eller på att få komma in. Sedan dess har jag frusit, ända tills jag gick och la mig i går kväll. Förutom några febertoppar.

Bänk med snö. Är det tänkt att jag ska sitta här? Jävla mög. Gick upp tidigare än vanligt.

Jag planerar inte att gå upp riktigt så tidigt på ett bra tag igen. Åtta är en lagom tid att kliva upp, för att hålla en någorlunda vettig dygnsrytm och framför allt att hålla samma rytm som R. Jag skulle lätt kunna ligga i sängen till klockan tolv varje dag, men då skulle jag snart inte sova alls på nätterna och behöva sova mer på eftermiddagarna. Tar oftast en tupplur, men inte mer än en timme. Känner man sig inte sjuk innan, så gör man det när man behöver ligga i sängen allt som oftast. I alla fall jag. I dag verkar det som om jag ska ut en sväng igen – so long.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/tidigare-pa-lange/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.