Tomten kom med pennor!

I går kom jultomten och hälsade på mig med årets bästa julklapp. Ja, jag vet att det inte är jul och att jag inte har varit en snäll flicka, men tomten kommer i många former. Den här gången hade han varit på Kreatima och hämtat ett set med 72(!!) akvarellpennor och ett block till mig. Det är pennor som man dels kan rita med för att få effekten av vanliga färgpennor, och dels sudda med vatten så att det ser ut nästan som vanlig akvarellfärg. Något jag önskat mig ett tag. Det där med meningsfull fritid, att ha en hobby och att fördriva tiden, liksom.

Akvarellpennor. Set med 72 pennor!

72 pennor, wow! Det är alla färger plus några till, och pigmentet i de här är tusen gånger bättre än i vilka vanliga färgpennor som helst. Lycka. Jag har ju svårt för att trycka och skriva med vanliga pennor, men med de här behövs bara en lätt touch, och det klarar jag av. Sen kan jag ju använda dem till att förbättra och markera saker i mina vanliga akvarellmålningar på ett lite bättre sätt. Blir det fel om jag målar direkt med till exempel svart akvarellfärg, så är det nästan omöjligt att rätta till det. Som den här hunden, ett porträtt av ”svärisarnas” mysiga hund – jag är väldigt nöjd med den, men det kunde lika gärna ha gått helt åt helvete om jag målade fel någonstans.

Akvarellmålning föreställande en hund, svärföräldrarnas labradorblandning Kajsa. Har fått pennor att måla med också!

Ska börja med att utforska hur det går att sudda ut nyanser och blanda färger, sen ska vi se vad för roliga saker jag kan hitta på. Ett av mina största bekymmer är ju att komma på vad jag ska måla, och att det är lite för svårt för mig som nybörjare att göra porträtt och sånt med vanlig akvarellfärg, men det här öppnar upp en helt ny värld. Orkar ju inte sitta och måla någon längre stund åt gången, så det blir sakta men säkert. Hurra!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/tomten-kom-med-pennor/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.