Vad är du rädd för?

Jag tror inte att jag är rädd för så särskilt många saker. Visst, en hälsosam rädsla för giftiga spindlar och galna elefanter kanske, men jag har inte några irrationella rädslor som för till exempel våra svenska spindlar, sprutor eller clowner. Jag är inte heller skraj för saker som jag inte har provat eller inte riktigt vet hur de känns, och jag tycker att det är dumt att oroa sig i förväg när man ändå inte har någon aning.

Det går ju faktiskt att vara skraj för de flesta saker i livet. Vad sägs om att att ha en irrationell rädsla för middagskonversationer – deipnofobi? Eller är du rädd för att jordnötssmör ska fastna i gommen – arachibutyrofobi?

Jordnötssmör från Fitnessguru

Såna saker är ju lätta att undvika, men det är värre med ancraofobi – när man har en fobi för att det blåser, eller chrematofobi – rädsla för pengar. Det kan bli klurigt.

Jag är inte rädd för att vara ensam, inte för döden, för smuts, baciller eller skräckfilmer. Visst finns det en hel del saker jag tycker är obehagliga, men bara för att något är obehagligt betyder det inte att man måste vara rädd för det. En del hittar njutning i saker som andra anser både som obehagligt och ohyggligt läskigt, som till i exempel i fallskärmshoppning eller fridykning. Vad är du rädd för?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/vad-ar-du-radd/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Petter on februari 16, 2016 at 20:55
  • Svara

  Ähhh… Här finns det heller ingen rädsla för något irrationellt. Däremot är jag lite orolig över våra politiker som agerar väldigt irrationellt, hänger sig åt romantiska utopiska ideologier och inte verkar vara närvarande i verkligheten.

  Det är ÄKTA rädsla det….. Är uppriktigt allvarligt orolig för att vår statsminister är vid mental ohälsa.

  1. Ja, framtiden är visserligen en oro, men inget jag går och är skraj över. Det är liksom inget nytt att de är korkade. 😀

  • M on februari 17, 2016 at 09:46
  • Svara

  Jag är helt irrationellt rädd för spindlar. Inte galet rädd men de är obehagliga. Och getingar. Hilfe! För att inte prata om tandläkare (bara när jag måste på besök)!!! My god! De är ju skitläskiga. De är onda, jag vet nog! Fullkomligt rationellt. Absolut. Hela dagen.
  De saker som skrämmer skiten ur mig på riktigt är nog vissa händelser runtom i världen; våld, fanatism, krig, människors lidande, rasism osv.

  1. Hahaha, onda! 🙂 Ja, människor är betydligt farligare än pengar och middagskonversationer, det är ett som är säkert…

  • PiaFia on februari 17, 2016 at 15:36
  • Svara

  Jag är heller inte överdrivet RÄDD för något, men otroliga obehagskänslor får jag av kritgnisslande skraaaapande ljud, splatterfilmer- eller dito dokumentärer, trängsel, ballonger och bollar, höjder- dock ej fjällpromenader men stegar och trappor som man ser igenom neeeer, liksom. Getingar, fästingar.
  Och någon som kläcker ur sig något nedsättande som man inte fattar först, för att sedan: vad fan var det där och varför???? Det tar flera dagar att få bort de outtalade motargumenten! En till: jag sätter mig inte bakom en bilratt… Men hur det än är, så måste ju man handskas med detta. Slipper dock bilratten 🙂
  Telefonsvarare och röststyrda dito hos myndigheter och firmor- ”Gäller din fråga” etc etc och man undrar något annat som berör ens vardag. Gaaaah!
  Jag kan tänka mig att du fått stånga dig fram i livet. Heja dig Klara!

  1. Haha, håller med om telefonen och ballongerna! Fick mig ett gott skratt, tack!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: