Årsbesked

Fick mitt årsbesked, det orangea kuvertet. Man får en liten klump i bröstet när man får det, men den brukar lätta när man tröstar sig med att det inte finns ett skit jag kan göra åt vad som står i det ändå.

Årsbesked 2016, orange kuvert

Det har ju varit en sorglig syn varje år när jag får mitt årsbesked och öppnar det, men i år var det bara löjligt. Besked för 2016, och inuti står det ju diverse ändringar fram till sista december 2015, men döm om min förvåning när jag inte ens fick en prognos för min pension. Eh? Så här stod det.

Årsbesked prognos

Du får inte någon prognos i år. Det beror på att du har beviljats sjuk- eller aktivitetsersättning eller fått den indragen eller ändrad under 2014, vilket gör att prognosen kan bli missvisande.

Ja, det stämmer ju klart och tydligt, det var ju 2014 när jag blev beviljad sjukersättning, men allt annat i foldern berör 2015. Märkligt. Inte för att jag förväntar mig att få en enda krona i pension ändå eftersom det inte kommer att finnas några pengar kvar om regeringen fortsätter på det här viset, men en liten prognos hade ju varit trevligt. En ärlig sådan, typ:

Tyvärr, det finns inga pengar kvar till dig. Du har varit sjuk hela livet och inte bidragit till välfärdssamhället.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/arsbesked/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mikael Lindsäthmars 2, 2016 kl. 18:49
  • Svara

  Hej Klara!
  Du är inte ensam om dessa kuvert, Jag hann jobba iallafall tills för 12 år sen men det står inte många kronor i kuvertet det kan jag ärligt säga dig. Så hur man ska klara sig sedan de vet i fan. Man får väl bli tiggare som dem som kommit hit. Eller flytta till Thailand där pengarna blir mer värda. Öppna något som man kan klara av ihop med några så man orkar fixa de. För att överleva. Livet blev inte alls som man hade tänkt sig om man säger så. Ha en trevlig kväll…?

  1. Nej, vi är nog många som får tigga när vi blir gamla. Eller redan nu, egentligen. Fattar inte varför de skickar ut de där beskeden när man ändå inte får någon prognos!
   Tack detsamma!

  • Farsanmars 2, 2016 kl. 19:30
  • Svara

  Och jag blev blåst på 3-4 000 spänn i månaden när de la om systemet för kanske 15 år sen. Då hade jag tjänat in till full ATP, men vem fan brydde sig om det? Inte pensionsmyndigheten i alla fall.
  Jag säger som Mona Sahlin: “Det är häftigt att betala skatt”.
  Tänk om man hade fått sköta pensionen själv!

  1. De personer som bestämde det där borde bli återbetalningsskyldiga.

  • Mmars 3, 2016 kl. 08:58
  • Svara

  Jag har vägrat att öppna kuvertet, i äkta struts-stil. Jag tänker strutsa ett tag till. Jag vill inte ta itu med dig. Så småningom kommer ena hjärnhalvan att vinna över den andra och jag kommer att öppna den. Men tills dess lever jag lyckligt ovetande.

   • Mmars 3, 2016 kl. 08:59
   • Svara

   *Jag vill inte ta itu med den.
   Så skulle det stå. En freudiansk felskrivning som bara avslöjar att jag har någon slags konversation med kuverthelvetet (och i förlängningen Pensionsmyndigheten).

   1. Ha!

  1. Jag tror att det är en bättre lösning än att faktiskt öppna det!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.