Avokado

Jag gillar avokado. Det smakar inte så mycket i sig, men det blir gott med lite örtsalt, pepparrot och rökt skinka till. Dessutom mättar det bra. Svindyrt, men om man köper de där lite billigare påsarna med 6-7 stycken i så är det okej ibland. Fast man måste ha dem i kylen, annars blir alla dåliga på några dagar. Alla avokados. Avokador. Vad heter de i plural egentligen?

Jag har lyckats skära mig riktigt illa ett par gånger när jag har försökt dela en avokado eller ta ut kärnan. Halkigare konsistens får man leta efter, och med onda händer blir det lätt ett blodbad i stället för en god lunch. Och ibland får man sig ett gott skratt när den lilla operasångaren blänger tillbaka.

Avokado med kulögon

Fast avokado i röror, typ guacamole, eller som dip, det är jag inte alls förtjust i. Den ska vara som den är utan en massa limejuice eller vidrig koriander. Blandar man chili i försvinner den lilla avokadosmaken helt. För övrigt är avokado en av inte särskilt många produkter där det inte spelar någon roll om man köper ekologiskt eller inte, för det används ändå inte bekämpningsmedel eller galna metoder när man odlar dem. Häromdagen såg jag att en ekologisk avokado kostade 19 spänn. Helt sjukt för en liten grej på 200 gram. Om alla mina måltider kostade så mycket som 19 spänn skulle jag ha slut pengar tidigt i månaden.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/avokado/

2 kommentarer

    • Farsanmars 6, 2016 kl. 17:32
    • Svara

    Avokado -r eller -er

    SAOL 13 finns för gratis nerladdning

    1. Tack 🙂 Spar på krafterna och låter er andra ta reda på fakta!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.