Byxor och meloditrams

Tog en fin promenad på stan med R i går. Han skulle köpa några par byxor efter den lilla olyckliga händelsen när hans bästa byxor blev hotpants, så vi började med med. Det fanns inte ett enda par i rätt storlek på H&M i Västermalmsgallerian, så vi promenerade mot city i solen. När vi till slut hittade rätt sort och rätt storlek så köpte han tre par byxor, bara för att vara på den säkra sidan. Varför inte.

Det var väldigt mycket folk ute, och överallt där man kunde sitta i solen var det fullt trots att vi var ute ganska tidigt. R investerade i en kartong gummisnoddar och toner till skrivaren, och eftersom jag var osäker på vilken sort vi skulle ha så lät jag honom sköta det. Hittade ett trevligt fik och fick en god muffins, och allt var faktiskt ganska trevligt för en gångs skull.

Muffins

När vi kom hem visade det sig självklart att vi hade köpt fel sorts toner, så det blir en tur dit nästa vecka för att byta. Ugghh. Brukar vanligtvis inte knata runt på Kungsholmen, men eftersom jag ändå ska hämta ut mitt pass på polishuset vid Rådhuset någon gång nästa vecka så blir det en inte alltför lång omväg. När vi kom hem var jag så trött att jag knappt orkade prata, och R fixade raggmunk. Självklart kollade vi inte på meloditramset, av flera anledningar.

Gina pratar väldigt gällt och nasalt, och lägger till vokaler före och efter ord som gör att det låter hemskt tillgjort, och det är omöjligt att lyssna. Det går bara inte. Hon låter säkert helt normal när hon pratar som vanligt, men inte på scen. ”Musiken” är helt meningslös, och utomordentligt dålig. ”Artisterna” är inte musiker, de kan lika gärna vara dokusåpakändisar, bloggare eller dansare, och varför vill man ha någon sådan sjunga en låt om det inte är så att de har en stor skara följare redan?

Hade melodifestivalen och alla dess delar enbart sänts på radio hade resultatet med allra största sannolikhet ha sett väldigt annorlunda ut. Och kanske om det var vuxna som röstade, i stället för en majoritet av barn och ungdomar, hade det varit bättre. Kanske det hade funnits spår av sofistikation, kvalitet och originalitet. Synd att så många bra musiker avböjer att vara med i melodifestivalen på grund av att det är så dåligt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/byxor-och-meloditrams/

2 kommentarer

    • Jan Sjöbergmars 14, 2016 kl. 07:45
    • Svara

    Du tar orden ur munnen på mig Klara, Skrikandet var fruktansvärt och ovärdigt en ”mogen” människa. Som väl var fanns det annat att lyssna på och titta på. ”Mellot” var som uttrycket säger – omoget.
    Tack för ordet.

    1. Ja, de kan lika gärna kalla det ”Idol”!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.