Delad och förpackad avokado

Skulle du köpa avokado som redan var skalad, delad, lagd i en stor kartong och med skyddande plast över? Nej, inte jag heller. Jag såg ett inlägg på Facebook om avokado som såldes på just det viset, för någonstans runt 4 dollar för en delad avokado. Lite mer än 30 spänn. men själva förpackningen och den extra transportkostnaden av denna kostar nog minst lika mycket som själva avokadon.

Helt sjukt. Butiken försvarade tilltaget med att det kunde vara bra för folk som inte riktigt visste hur man skulle hantera en helt vanlig avokado, men det låter ju så bisarrt att de inte kan mena allvar. De menade också att det kunde vara bra för folk med funktionshinder eller problem med att dela en avokado, men i så fall kan jag som funktionshindrad med problem med händerna meddela att så är inte fallet. Förpackningen i sig skulle vara ett betydligt större problem än att dela en avokado. Jag skulle aldrig köpa en avokado som både var delad, skalad och förpackad i något som borde rymma 4 avokador.

Avokado

Det finns ju exempel med butiker som har sålt skalade bananer i plastförpackningar också, eller skalade apelsiner i halvor. De produkterna har inte blivit särskilt långlivade, för hur kan de tro att de kan slå naturens eget sätt att förpacka frukterna? Hur kan någon tro att de behöver en plastbricka med plastfilm över till sin skalade banan? Det är galet.

Naturen gör det där bäst själv, och jag har då aldrig varit med om att det är svårare att ta mig in i en frukt än i en förpackning. Tvärtom. Inte bara gör det ont att hålla i kartonger eftersom det är stora och oftast platta, jag kan nästan aldrig öppna en kartong utan antingen sax eller kniv. Och vi vet ju alla hur det går för mina stackars fingertoppar (aj). Nej, ser jag en delad avokado i en stor förpackning här hemma blir jag sur på riktigt, det är ju ett hån om de skulle påstå att det är lättare för någon som jag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/delad-och-forpackad-avokado/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.