Friterad kyckling till middag

I dag slår vi på stort med friterad kyckling till middag! Jag gör den som en vanlig dubbelpanering, med kryddat mjöl, ett dopp i ägg och sedan täcker jag den med panko, och steker i het olja. Jag låter alltså kycklingen bada i sina egna potentiella barn innan jag tillagar den. Har ingen fritös och behöver ingen heller, det funkar utmärkt med en vanlig stekpanna till saker som inte är så tjocka.

När jag säger “slår på stort” menar jag inte att det är någon fin eller bra mat – tvärtom – men det är gott. Jag gillar ju egentligen inte att laga mat som är onyttig, det känns så ofta ganska dumt att lägga ner tid och energi på något som inte alls är bra för kroppen. Lite som när man köper en läsk, man betalar dyra pengar för att bli lite sjukare. Det är sjukt, ändå vill man göra det ibland.

panko och olja. Friterad kyckling hemma.

Friterad kyckling hemma är ändå en hel del bättre och nyttigare än de där små bitarna som erbjuds på diverse snabbmatsrestauranger. Malda restprodukter, kanske en och annan näbb och fot, och mjöl. Det är inte alls lika gott. Käkade på KFC sist jag var utomlands, det var faktiskt inte alls så dumt. Man kunde faktiskt se vilka delar av kycklingen man åt, men mängden mat i en portion var lite pervers.

Jag kör med vanliga bröstfiléer som jag skär i remsor och mörar, för det finns inget värre än något som är panerat och stekt (eller friterat) och stenhårt inuti. Som när jag och E från Norrland testade att äta pytonorm, det var helt omöjligt att skära eller tugga. Sen är det alltid det där problemet med kladd. Jag gillar inte kladd. Ägg och mjöl i kombination, när man har doppat fingrarna några gånger i varje… Blargh. Jag brukar ha sallad och vitlöksdipsås till min kyckling, ibland kokt potatis också, men tar gärna emot tips på andra bra sätt att servera den!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/friterad-kyckling-till-middag/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.