Händerna dåliga igen

Mina händer har blivit riktigt dåliga igen. Jag trodde att det var på väg åt rätt håll, det kändes hyfsat några dagar när jag bytte antiinflammatoriska mediciner för ett par veckor sedan, men nu är det uselt igen. Jag har givetvis använt händerna de här dagarna, för jag har ju ingen som gör mat åt mig eller underhåller mig på dagarna, och nu är det bara att försöka vila dem igen. Jag ser ett par veckors total uttråkning framför mig. Men panikont i händerna och ingen som kan hjälpa mig med något för att lindra det. Sånt är livet, tydligen. Det är så tillvaron ska vara för mig, har sjukvården bestämt.

En del saker måste jag ju fortsätta göra som vanligt. Fixa mat är ju det viktigaste, det går inte att köpa färdigmat av många olika anledningar. Priset på dem och min oförmåga att ta upp näringsämnen är bara två av dem. Det är liksom dagarnas stora projekt som tar flera timmar, resten av tiden är jag mest bara jäkligt frustrerad över att vara så uttråkad. Jag kan inte direkt träna heller, eftersom jag inte kan hålla i något eller luta handlederna på något. Urrrgh.

Händer i kompressionsvantar och handledsstöd. Ortoser för händerna.

Det gör till och med ont med tryck och beröring, som om hela händerna är ett enda stort blåmärke. Riktigt dåliga. Till och från så domnar de bort, nästan ändå upp till armbågen. Inget målande, inte så mycket skrivande, inget spelande eller läsande i onödan alltså. På obestämd framtid. Jag behöver gå ut och ha kul för att stå ut.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/handerna-daliga-igen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.