Hurra – de sopar gatorna!

Ja! I går när jag var ute höll maskinerna på gator och gångvägar igång för fullt, de sopar gatorna! Det kan bara betyda en sak – våren är officiellt här. Visserligen är det kallt som fyfan och regnigt, men finns det något värre än att gå på en trottoar som har stora högar med grus på sig, när man redan har lite svårt att gå? Nej. Den här dagen när de äntligen sopar gatorna, då vet man att snart är det dags att skippa vinterkängorna helt och ta fram lite kjolar och annat trevligt,

Trottoar

För några år sedan kom det typ en halvmeter snö på min födelsedag i mitten av april. Jag skulle ha fest den dagen, men en del kom aldrig ens fram för det var stopp överallt. Sånt händer fan aldrig på sommaren. ”Jo, tyvärr är det stopp i hela trafiken på grund av en halvmeter solsken på spåren.” Nä. Hade fika med släkten samma dag också, och jag kommer ihåg hur syrran kämpade sig fram med barnvagn på de oplogade trottoarerna. Ha. Tvärstopp.

Apropå det, ytterligare några år tidigare när jag bodde norröver så var jag och R ute och åkte runt lite i området. När vi åkte hemifrån såg vi en snubbe med ett barn i vagn som hade fastnat i en snödriva – det var betydligt mer än en halvmeter snö – och ett barn till som var stort nog att gå själv. Han kämpade som fyfan för att ta sig någonstans.

Hur som, jag och R gjorde vår utflykt, men när vi kom tillbaka någon timme senare såg vi den där snubben typ tre meter ifrån där han var en timme tidigare, och han kämpade fortfarande. Fattar inte hur han ens kom dit när det var så mycket snö, men han ångrade sig säkert bittert. Haha, vi skrattade så vi grät när vi åkte förbi och upptäckte att det var samma snubbe, men det var egentligen synd om honom. fast han gick ju dit själv. Oh well, våren är här!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/hurra-de-sopar-gatorna/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.