Intyg till kommunen och tidsbrist

I dag ska jag äntligen till husläkaren. Har fått vänta sex veckor sedan sist, när vi inte hann med mer än att förnya recept eller vad fasen det var vi nu gjorde. Det är antingen enbart intyg till olika saker eller mediciner som hinns med, glöm det där med att få någon del som behöver akut vård undersökt eller att få en remiss. I dag måste vi hinna med ett intyg till kommunen, annars kommer det inte hinnas klart innan sommaren och det är inte ett alternativ. Om det inte är tänkt att jag ska svälta på dagarna och inte få på mig kläder och skor, det vill säga.

Jag har absolut inga som helst förhoppningar om att han kommer att hinna skriva klart intyget till kommunen, för jag har flera saker som är akut dåliga och jag behöver mediciner också. Jag behöver remisser och vi måste diskutera behandling eller operation, och min tid är hela 30 minuter.

Klocka i Nyköpings lasarett. Tiden är ur led. Behöver ett läkarintyg till kommunen och det hinns inte med.

Det känns som ett sånt jävla slag i magen redan innan, för jag vet att vi inte kommer hinna med en bråkdel av allt som vården måste göra med mig, och jag vet att han kommer att säga att han inte har några tider förrän tidigast i slutet av april. Kanske senare, eftersom det är påsk. Och han har ingen tid över till administrativa uppgifter utöver tiden han tar emot patienter. Jag får helt enkelt fråga vårdcentralen igen hur de har tänkt att lösa problemet, men de har aldrig gett något svar. Inte landstinget heller. Eller regeringen. De lämnar mig bara att ligga hemma och dö lite i taget.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/intyg-till-kommunen-och-tidsbrist/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.