Jäkla käke

Min jädra käke har hamnat helt snett och jag får inte tillbaka den. Jag lutade huvudet i handen en stund i går eftermiddag, då sade det klick och sen sitter den lite fel på vänster sida. Hela huvudet ser snett ut. Det gör jäkligt ont att tugga, men så länge jag bara tuggar med framtänderna och de bredvid kan jag i alla fall äta pasta och sånt. Att tugga på med kindtänderna på både höger och vänster sida är uteslutet.

Det där händer titt som tätt, oftast får jag tillbaka min käke snabbt och lätt utan problem, men ibland låser den sig ordentligt. Ska till Dr. Feelgood om en knapp vecka, och han har varit riktigt bra på att lösa upp det där tidigare när jag inte själv kan rätta till det, så jag hoppas att det funkar igen. Jädra käke. Hur kul är det att bara käka soppa och andra lättuggade saker, liksom. Inte alls.

Döskalle

Om maten är i så små delar att det bara är att svälja den går det ju bra, men jag får hoppa över kött och grönsaker fram tills dess – om de inte är i form av köttfärs eller väl söndertuggade av stavmixern. Grönsaker blir i alla fall mjukare om man kokar eller steker dem, men så är inte fallet med kött. Åt halloumi till middag och det var i stort sett omöjligt att tugga. Gnirk gnirk gnirk. Nåja, bara att vänja sig ett tag då, fast det har blivit värre och värre. Får se om jag härdar ut ända tills på torsdag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/jakla-kake/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Jan Sjöbergmars 25, 2016 kl. 19:37
  • Svara

  Å jag som tycker att jag har det besvärligt ibland. Jag lider med dig.
  Jag önskar dig en glad påsk, trots allt ditt elände.

  1. Tack Jan! Jag fick i mig massor av mat ändå i dag, så det är ingen fara än så länge. Glad påsk!

  • Pettermars 25, 2016 kl. 19:52
  • Svara

  Hade något liknande för några år sedan. Knäppte och gjorde ont på vänstersidan men låste sig inte. Sökte lite på nätet och hittade ett träningsprogram från någon bettfysiologisk institution.
  Följde träningsprogrammet och sedan dess har käken hållit sig på plats. Ibland bara funkar det.

  1. Ja, jag vet inte om det är menisken eller leden som ballar ur, men det brukar ordna upp sig med lite hjälp. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.