Kaffeburk

Jag hittade äntligen en ny kaffeburk häromdagen! Har letar ett tag efter en bra plåtburk som kunde ersätta den usla glasburken jag hade sedan innan. Den var tung, rund, lite för stor och svår att greppa. Dessutom fick jag aldrig på locket ordentligt och den rymde knappt ett paket kaffe. Helt kass, men nu har jag en ny. Rektangulär, inte för bred för att greppa, och jävligt enkel att öppna. Dessutom verkar den hålla tätt. Tyvärr var den jäkligt ful med ett barnsligt motiv, men om den står med kortsidan utåt är den väl okej. Då är det bara tecknade kaffebönor och inte en ful hund.

Brun kaffeburk i plåt

Har letat efter en bra kaffeburk ett tag, för den förra har absolut inte någon som helst funktion längre. Har inte kunnat använda den på länge, så den hamnar tveklöst i återvinningen snarast. Ofta brukar såna här burkar med ett sånt där lås man knäpper vara ganska tröga, men till och med jag blev överraskad över hur enkelt det var att öppna haken. 179 spänn för en burk känns inte så kul, men i jämförelse med att inte få något kaffe eller att ha kaffepulver över hela köket så är det bara en smäll man får ta.

En kaffeburk är ytterligare en sån där grej man använder varje dag och kanske inte vanligtvis tänker på att de inte funkar om man har problem med händerna eller armarna. Har jag tur är det där fula trycket av dålig kvalitet och nöts bort efter några diskar. Fattar inte varför så många saker i köks- och inredningsbutiker måste se så puttinuttiga ut, jag tycker att det ser löjligt ut. En helfärgad, eller ofärgad burk hade varit betydligt trevligare, men det har jag inte hittat en enda som samtidigt har ett vettigt pris och/eller är enkel att öppna och stänga. Funktionen på saker är sedan länge sekundär. Trist.

 

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/kaffeburk/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.