Knivar, blod och paella

Japp, blodbad i köket i går. Hade så jäkla ont i händerna fastän jag inte tyckte att jag hade använt dem särskilt mycket (men egentligen hade jag det), och det gick dåligt att hålla i saker. Skulle göra paella med kyckling och chorizo, och det började dåligt. Löken. Inte bara började tårarna rinna när jag skar den, något som faktiskt sällan händer, blodet rann också. Någon har slipat mina knivar.

De knivar jag använder varje dag var nog faktiskt jävligt slöa innan, men man märker inte riktigt hur slöa de är förrän man faktiskt använder en vass kniv. Jag är van att ta i lite och att tomaterna blir lite mosade när jag som vanligt började skära löken så gick det förvånansvärt lätt. Så lätt att jag knappt hann reagera förrän blodet droppade över löken och och jag var tvungen att sätta mig, haha! Det blöder ju så lätt och så mycket ifrån fingertopparna, men jag kände på en gång att det inte var någon fara. Inte som sist, när jag var tvungen att sätta mig med huvudet mellan knäna och övervägde att åka för att få det sytt.

Oh well, det var bara att plåstra om och fortsätta med större försiktighet. Det blev, efter mycket om och men, en väldigt god paella. Tyvärr fick jag äta den själv, för R åkte fem på morgonen och kom hem klockan åtta på kvällen, lite för sent med middag för min del.

Ingredienser till paella; chorizo, kyckling, paprika, lök, vitlök, tomater, ärtor. Nyslipade knivar.

Har man väl hackat lite lök och tomater och skurit lite korv och kyckling så är det i alla fall jäkligt bekvämt att laga paella. Lite att röra i början, sen lagar det sig självt och det blir väldigt gott i slutändan. Och det är lika enkelt att laga mycket när man ändå håller på, så nu finns det paella i mängd i kylen, ett hål i fingret och vassa knivar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/knivar-blod-och-paella/

2 kommentarer

    • Jan Sjöbergmars 18, 2016 kl. 13:50
    • Svara

    Det var ett oskick av R att slipa knivarna utan att meddela knivförerskan. Hihihi. Jag önskar dig en jättetrevlig helg, med eller utan R.

    1. I bakhuvudet har jag något minne av att han sa att han skulle göra det, men till att därifrån koppla att det faktiskt hade blivit gjort så gick det fel! 🙂 Tack detsamma!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.