Mellanmål

Livet är ett mellanmål. Dagens kanske viktigaste mål. I alla fall när man inte äter någon frukost, vilket jag sällan gör om inte R är hemma och lagar den. Mina matvanor är helt åt skogen när händerna är paj. Jag är inte hungrig på morgonen. Har fullt sjå med att försöka överleva tills dess att jag fått på mig kläderna och medicinerna har börjat verka, så att börja ta fram yoghurt eller bre en macka är ju inte att tänka på.

Mitt första mellanmål brukar intas någon gång runt elvatiden på förmiddagen, men då har jag redan druckit en kopp kaffe eller två. Brukar ta en banan eller käka ett par ägg – min äggkokare är min bästa vän på dagarna när det gäller lagad mat. Så jävla bra, ingen tung kastrull och ingenting att passa. Visserligen ryms ett par ägg i en liten kastrull, men det blir för stor belastning för händerna att hålla på med sånt mer än en gång om dagen. I dag blev det en apelsin och ett överblivet tortillabröd. Inte i kombination.

Apelsin i klyftor. Mellanmål.

Dagens andra mellanmål brukar jag käka runt tretiden. Det innebär i praktiken att jag inte äter någon riktig lunch heller, jag brukar käka ett par skorpor eller andra saker jag inte behöver laga eller hålla på att bryta mig in i kylen för att få tag på. Att öppna ett paket yoghurt och hälla ur är uteslutet, eftersom det är hög tid att börja fixa med middagen och det i sig är tungt nog. Sen är det nästan för jobbigt att hantera besticken när det väl är dags att käka. Så ja, mellanmål är dagens viktigaste mål för mig just nu och har varit det ett tag. Livet är egentligen ett enda stort mellanmål, de flesta människor verkar vara mellan andra, större mål.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/mellanmal/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Mikael Lindsäth on mars 18, 2016 at 18:34
  • Svara

  Hej Klara min nye vän i etern…?
  Jag har tyvärr inte kommit hem ännu kom hem men bara för några timmar så va dax igen för 112 mina jäkla njurar och mitt hjärta spökar som vanligt…Så man ligger här som en uppkopplad grå dyster säl med lite gråa gråstänk vid tinningarna och säkert nån stans där jag inte ser eller rättare sagtvill inte se…?? Vem fan vill bli gråhårig!? ??? det är bar ett trist bevis på att man börjar bli till åren kommen…
  Trist när man inte ens e rynka ännu….
  Har tyvärr inte läst din text här över ännu för jag ville bara berätta läget. Har inte glömt bort vad jag lovat dig. Inte ännu iallafall…?? är lite halv senil det erkänner jag! 😉 kommer jag på nått gott recept så skriver jag ner det, då det ploppar upp. Vissa har man gjort så många ggr att de faktiskt fastnat uppe skalet…? Hoppas allt e okey med dig i allfall…
  Finns fb om du vill bli vän med mig där. Bara söka på mitt namn…? Ha en trevlig helg med de dina…?

  1. Hej Mikael! Jag har också gråa hår, det är trendigt. 😉 Det är ingen brådska, jag vet precis hur det är när man har sagt att man ska göra något och sen kommer det tusen saker och en djävulsk sjukdom emellan och så skjuts allt upp på obestämd framtid. Det är helt okej, jag gör det hela tiden också :mrgreen: Det är hyfsat här, det låter i alla fall som att jag har det betydligt bättre än du just nu… Hoppas att det är uthärdligt! 🙁

  • Mikael Lindsäth on mars 18, 2016 at 19:21
  • Svara

  Kom ett gott kladdkaka recept vit kladdis med hallon

  3 ägg
  3 dl strösocker
  3 dl vetemjöl
  2 tsk vaniljsocker
  1 nypa salt
  150 g smält smör
  Ca 2-3dl frysta hallon.
  Röret ihop till en fin smet.
  Smöra formen o brödströa formen jag tar min pajform med rätt låg kant.
  Häll smeten i formen strö över hallon in i mitten av ugnen i ca 20- 30 min man ser när den är klar den ska ju vara lite kladdig i mitten.
  Serveras med lättvispad grädde smaksatt med vanilj efter smak.
  Ugn 200°

  1. Mmm, tack!

  • Mikael Lindsäth on mars 18, 2016 at 22:46
  • Svara

  Tack! Man får inte klaga finns dem som har det värre, som det så fint talas om al the ways…? Men man måste få gnälla ibland och tycka synd om sig själv när det är motigt och ont från helvetet….tycker iallafall jag..? Så mig kan man också gnälla till är god lyssnar=läsare och försöker alltid peppa och hjälpa mina vänner och medmänniskor och annat löst folk.
  ? Det är skönt med människor som både kan ge och ta…
  Vi är ändån gjorda av samma skrot ben kött fett blod vatten mm ingen är bättre än någon annan oavsett du är kung drottning bonde eller slav…bara olika hudfärgen…och utseende som tur är…annars hade vi haft ett helvete…vems kärring är vems och tvärtom fast och andra sidan hade ju fan inge behövt leva ensam då kom jag på nu sicken snille blixt ???
  Ja jaja…va e väl en verbal på slottet mot skön sjukhus säng med tv på väggen med 1, 2 och 4an god lyxresturangmat snygga sköterskor som kommer på två sekunder bara du kan nå den röda knappen för alla sladdar och slangar och apparater man e uppkopplad till…sen alla trevliga 80-90 åringar till säng grannar som snarkar högt i kör redan från kl. 20.00 hela nattenigenom…och dessa nattsköterskor som smyger runt med sina ficklampor och lyser en i nyllet och upptäcker att attan lille sven-Gösta har visst kiss i hela sängen så då tänds stora luvan upp i taket och stampar 2 till och de körs i gång med sängklädsbyte och mini nej jätte vuxen blöjer som låter som dem river ner hela salen…detta händer 3-4 ggr bara per natt sen kl. 06.00 väcks man av en pigg visslade sköterska som man just då skulle kunna stryka…längs halsen lite snällt men jävligt bestämt o be gå ut o va mycket tyst och släcka solen i taket dra ner persiennerna igen…Men de…hmm hinner marint ens tänka förens man har nått i munnen som sen piper till och säger att febern är lite hög ännu ser jag….?? Sen ska man tvättas och sitta upp i sängen pinka i flaska som är en näst intill en omöjlighet …snart blir det frukost visselpipa visselpipa…piper ut och man gäspar högt och somnar om lagom tills Någon frågar vad som önskas för gott till frullen…Ett mörkt ljudlöst rum med en säng lås på dörren tack!! Nä tänkte väl de…sova finns inte bara små korta stunder under dagen efter alla goda måltider typ…mmm yummy…hulk sen börja kvällen om med våra trevliga små farbröder i sina bästa ålder som jag tycker borde samlas per ålder…och per automatik? Jora man trivs som fisken i vatten…tänkte boka samma rum samma säng och ta med lite tavlor till nästa inbokning….Riktigt längtar efter nästa kreaturstransporten så man får vila upp sig och bli uppassad…?????
  Hoppas jag inte tråkade ut dig totalt nu..
  Hoppas receptet smakar gott i gommen en dag…lev livet som om det vore din sista dagen på jorden min vän…
  Kram och sov gott! Zzzź ??????

  1. Haha, exakt sådär är det på sjukhus, jag garvade högt när jag läste! Allt man vill ha är ett tyst och mörkt rum så att man kan vila men neeeej det ska tändas och pratas högt och lysas i ansiktet och flyttas sängar och hej och hå…! Fy fasen, jag hoppas verkligen att du slipper den där sängen så fort det bara är möjligt, det är fan omöjligt att bli frisk så länge man ligger på sjukhus. Man tycker att man är sjuk när man åker till akuten, men efter två dagar är man jävligt mycket sämre. 🙁

   Hoppas att du fått sova lite i alla fall, annars kanske du kan göra som jag gjorde en gång när jag fick ett totalt sammanbrott för att jag var så trött och sjuk, över att folk inte respekterade besökstiderna och satt och pratade i mitt rum. Jag skällde ut dem efter noter, det hördes förmodligen i hela korridorden och i alla andra rum, sen började jag böla hejdlöst i två timmar och fick eget rum den natten :mrgreen:

  • Mikael Lindsäth on mars 20, 2016 at 12:02
  • Svara

  Har blitt så mycket smittad av alla så jag får eget rum ändå nu. Har så dåligt emunförsvar innan och blir värre då jag blir sjuk. Så nu är det mycket bättre. Plus öronproppar men de gick ju inte hörde min egen puls hela tiden så jag fick ta ur dem…Men jag har inga som snarkar om natten och utsikt över havet och öland…solen skiner idag så man får nog inte klaga idag. Har man jävligt ont börjar hjärnan jobba igen – vad ska jag klaga på idag för hård madrass för lite kuddar för tjock täcke…finns alltid något den kommer på. Sen ber man om ursäkt hela tiden för att man är så jobbig då tycker dem att – Nä men de är deras jobb att göra det bra för oss och förstår att det är jobbigt att bara ligga och inte kunna gå upp…Är man bara jobbig då går snacket om en sen att han på 4an ringer jämt men de är aldrig nått viktigt så de kan ni vänta med till sist. Så de gäller att smöra ordentligt. Hur duktiga dem är och borde ha högre lön än läkaren och komplimanger dra ett skämt mm då blir man den dem kommer till, till slut o frågar om allt är okey när dem har tid över. Man har lärt sig en del under åren…?? Man känner ju alla snart som jobbar på sjukhuset. Har legat inne i långa perioder ända sen barnsben pga andra problem. Men haft några år friska år som tur är då man blev vuxen upp till ca 35 års ålder då började detta om igen…sen har det bara eskalerat…Så jag tänkte att mina sista år då har dem kommit på ett botemedel så jag får ut och resa i solen under mitt ålders pensionsliv …hoppas kan man ju…Ha en fin söndag. Det har jag med lite goa moffe piller hög som en fura nu…?? fan lite kul måste man ju få ha…?? plus att smärtan är borta ett tag. Kram

  1. Skönt med något positivt i allt elände! ?Jag hoppas också på att forskningen kommit så pass långt om 20 år att de kan laga vårt DNA eller nåt, då jävlar ska jag ut och ha kul!
   Hoppas att du får en bättre dag (och natt!) och att du snart blir frisk nog att sova i din egen säng! ?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: