Mysigt på stan och hos Feelgood

Kaffe, sol, stad – äntligen! Var på behandling hos Dr. Feelgood i går. Passade på att sitta i solen med en kopp gott kaffe en stund när jag ändå var i de finare delarna av stan, det var faktiskt jävligt mysigt. Visserligen helt själv, men det gjorde inte något. Ibland är det så mycket som händer i skallen att det nästan blir för mycket att hålla på att prata hela tiden. Och jag hade en del ärenden, så jag behövde bara ladda batterierna lite. Solskensdepån fylldes för första gången på många månader, allt kändes lite trevligare. Folk var gladare och det var skönt att få använda solbrillorna för första gången på evigheter.

Solglasögon. Nya solbrillor. Mysigt på stan i vårsolen!

Hos Feelgood var det inte fullt lika mysigt. Eller jo, om man jämför med hur det är på en vårdcentral eller på en statligt finansierad vårdinrättning så känns det ju som om man är i världens mysigaste hem när man kliver in hos Dr. Feelgood, men sakerna vi gjorde var inte enbart mysigt. Ryggen är paj, händerna är paj, axeln är paj, armbågen är paj. Det enda som inte är paj är en påse rabarber jag har i frysen hemma.

Men det är alltid bra hos Feelgood, och det blir alltid lite bättre när man är färdig där. Oavsett vilket skick man var i när man kom dit. En del människors osjälviska handlingar där de ger sin tid och sitt kunnande gratis, bara för att hjälpa en annan människa som har det svårt, det går inte att mäta i pengar. Handlingen i sig är så värdefull att själva behandlingens pris inte är något i sig.

Det är många som kan göra det, men andelen människor som gör det är så försvinnande liten. Omtanke, osjälviskhet och engagemang är allt som behövs. Många människor har väl (förhoppningsvis) alla de här sakerna, men inte tillräckligt mycket. Inte i kombination. Jag strävar efter att bli lika bra som Dr. Feelgood, men jag kommer inte ens i närheten. Han tycker att jag är modig och stark, det är tydligt att vi ser saker olika. Och hans syn på engagemang kan sammanfattas i den här meningen: ”If you wanna take the fucking island (in war), burn your fucking boats!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/mysigt-pa-stan-och-hos-feelgood/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermars 17, 2016 kl. 10:50
  • Svara

  Men snart är även rabarberna paj. Korrekt?

  Sol är ganska skönt. Jag har plockat fram kortbyxorna och stilat på stan de senaste dagarna. Snart är nog lite varmare väder här. Inte för att jag tycker illa om vinter men lite mer ljus skadar aldrig och jag får en anledning att glida omkring med balla solbrillor.

  1. Korrekt, jag skulle tro att de inte överlever än till helgen.
   Det är för kallt för kortbyxor ännu här, även om jag redan sett tonåringar med korta kjolar. De fryser inte på samma sätt. 😀

  • Pettermars 17, 2016 kl. 11:24
  • Svara

  Innan 30 är det ingen som fattar att det är viktigare att vara varm och bekväm än att se snygg ut.

  Jag fuskade lite då det finns något som heter thermotights. 😀 Det är lite för tidigt för bara ben även här i söder. Jag har dock sett tjejer och kvinnor med tunna strumpbyxor och någon med helt bara ben.

  Som sagt. Efter 30 lär sig alla att komfort går före modet.

  1. Ja, jag kör med thermoleggings och kjol än så länge. Bästa plagget ever!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.