Påskkärringar

Enligt tradition bör årets drös av påskkärringar dyka upp på skärtorsdagen, men det var bara en enda hemma hos mig i går. Visserligen är det portkod på huset och det är inte så många som har tillgång till den, men det brukar vara fler. Fast påskkärringar har väl blivit en sån där grej som kan dyka upp ända fram till annandag påsk, men vet inte riktigt. Folk skickar ut sina barn när de vill i stället för när allmänheten förväntar sig att de ska komma.

Det är ju på skärtorsdagen som alla påskkärringar flyger till Blåkulla (ehh, ja…), och alltså då de måste ha lite färdkost, och så kommer de tillbaka på påskafton. I vissa fall i landet dyker de upp hemma hos folk då i stället. Men fredag, söndag och måndag är inte direkt dagar när folk förväntar sig att det kan dyka upp påskkärringar, så det kanske man bör tänka på om man skickar ut sina barn.

Påskgodis till påskkärringar

Jag förväntar mig inte att det kommer några påskkärringar till sommarstugan, det finns knappt några barn i rätt storlek där så här års och dit åker vi för att hälsa på ”svärisarna” i morgon. I dag ska vi träffa min sida av släkten hemma hos mina föräldrar och säkert käka gott, men i övrigt är påsken oplanerad. Jag ska inte vara påskkärring, i alla fall. R var det för några år sedan, jag har sällan skrattat så mycket, men jag tror att det var första och enda gången. Har det varit några påskkärringar hos dig?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/paskkarringar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mariamars 25, 2016 kl. 12:19
  • Svara

  Hej skulle vilja be dej om ett råd m vet ej om jag vågar här det jobbigt o är ledsen
  Om du vill hjälpa hör av dej på mitt mail mvh maria.

  1. Jag återkommer, har lite mycket nu i påsk men jag mailar dig senare i helgen!

  • Miamars 25, 2016 kl. 15:38
  • Svara

  Åhh vad dumt jag fick för mig att det var på påskafton man sökte både ägg och gick påskkärring. Äggen är på lördagen men det är klart att det är skärtorsdag som man är påskkärring. Gäller ju att hinna fram till Blåkulla i tid,

  1. Ja, fast det visar sig att i vissa delar av landet går man på lördag, så de kanske flyger senare. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.