Pasta i olika smaker

Häromdagen följde jag med R in och handlade lite. Det var en mindre affär, helt folktom en lördag mitt på dagen när det brukar vara just då de flesta handlar. Men inte där, så jag tror inte att just den affären kommer att överlevas särskilt länge. Det var en helt okej affär, fast de hade lite problem med skylten på en gavel där de hade pasta. I och för sig billigt, men “olika smaker“…? Naej, det var exakt samma sak, samma pasta, bara olika former på den. Inte smak, färg eller ens ägg.

Pasta i olika smaker

Undrar om de som sköter skyltningen läste vad de faktiskt skrev när de gjorde den, och om personalen som jobbar i butiken bara går förbi hela tiden utan att läsa på skyltarna och fixa eller säga till någon ansvarig när de ser något fel. Det verkar ofta så. Skyltarna byts på måndag morgon, och på helgen därpå kan man fortfarande se helt felaktiga saker.

På den tiden när jag jobbade i butik för tusen år sedan var det många som varken kunde skriva en korrekt skylt eller stava kortare ord utan att missa någon bokstav eller särskriva något. Pinsamt. Vad är “NORM.PRIS” till exempel? Ordinarie pris? Ordet “normal” förkortar man inte, och man har mellanslag mellan två ord. Och vad menar de med att priset på pasta är normalt? I jämförelse med vad? Märkligt. Irriterande.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/pasta-i-olika-smaker/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.