Skatteåterbäring eller inte

Skatteåterbäring. Eller inte. Inte i mitt fall, eftersom jag får sjukersättning av Försäkringskassan, och de drar alldeles på tok för lite skatt även om man bor i det län i landet som faktiskt har lägst skatt. Helt sjukt hur de kan dra så lite, för de är mycket väl medvetna om problemet och har fått mycket kritik för det. Ändå ändrar de inget, och varenda sjukpensionär som redan har en ersättning som är långt under existensminimum åker på en saftig skattesmäll. I dag är det i alla fall premiär för att logga in på Skatteverkets hemsida och kolla hur man ligger till.

Folk har inte råd att lägga undan ett par hundra spänn varje månad till skatten de är skyldiga att betala även om de vet att de måste, för de har fått så lite pengar till att börja med att det inte räcker till att leva. Visserligen har jag jobbat en månad förra året och alltid när man jobbar brukar de ju dra för mycket, men med tanke på att det bara var 25% och de drar väldigt lite i skatt när man har en så låg lön så är jag lite skraj för att gå in på Skatteverkets hemsida och kolla hur läget är. Jag räknar i alla fall inte med att få skatteåterbäring, men jag har planerat för det värsta.

Pengar. Skatteåterbäring

Det är bara ett enda år under mitt hela yrkesverksamma liv (och jag började jobba som tonåring) som det har dragits precis så mycket skatt som jag är skyldig att betala. Det året fick jag tillbaka 9.43 eller nåt sånt, för lite för att betala ut, men precis rätt. Hellre lagom mycket hela tiden än skatteåterbäring eller som i mitt fall – restskatt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/skatteaterbaring-eller-inte/

2 kommentarer

    • Anneliemars 26, 2016 kl. 20:01
    • Svara

    Jag hade samma problem med för lågt skatteavdrag men jag ringde till FK och sa vilket belopp jag ville att de skulle dra i skatt, och så gjordes det direkt nästa månad och framöver. Det går säkert att mejla sin begäran också om man vill slippa sitta i telefonkö.

    1. Ja, jag kommer inte ihåg om det blev registrerar eller inte, jag måste nog dubbelkolla! ?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.