Sommarens skiva – Fullt Upp

Sommarens skiva, vårens bästa svenska skivsläpp, och kanske möjligtvis även årets om man tänker på den mesta skiten som produceras här, heter ”Fullt Upp”. Det är ett soloprojekt av Conny Bloom, frontfigur i Electric Boys, före detta medlem i Hanoi Rocks och en hel del andra projekt, och det måste vara något av det bästa på svenska som har släppts på evigheter.

Först och främst måste ni ju veta att jag inte direkt är förtjust i låtar på svenska, för faktum är att många ”artister” är jävligt dåliga på att sjunga på svenska. Det är varken övertygande eller trovärdigt, och ofta dåligt fraserat, som om folk får ett helt annat uttal när de sjunger på svenska. Dessutom vågar de flesta inte ta ut svängarna i texterna, och det blir ofta krystade sånger om kärlek som kunde ha knåpats ihop av en tioåring.

Beställde skivan när den blev tillgänglig, för jag stödjer de musiker jag gillar på alla sätt jag kan och det är några gamla bekanta inblandade i den här produktionen, men när jag fick den tog det ett tag innan jag faktiskt vågade lyssna på den. Jag var lite skraj för att bli besviken av en skiva på svenska. Kill your darlings by all means, men en del saker vill man komma ihåg som när de var som bäst.

"Fullt Upp" med Conny Bloom från Electric Boys, sommarens skiva!

Så där låg den, den fulla tuppen, och blängde på mig. Ganska länge. Men vet ni vad? Redan första lyssningen kändes den klockren. För det första är det jävligt svängigt, han är en förbannat bra musiker. Är man inte en bra musiker blir det inte bra, oavsett hur många bra låtskrivare eller producenter man har, punkt slut. Det är ingen mening med att argumentera med mig om det, jag titulerar mig fortfarande musiker och vet faktiskt vad jag snackar om, och Conny är bra. Inte bara på gitarr. Rock blandas med funk, det låter som influenser från Hendrix, Deep Purple, Reinhardt och självklart en gnutta Electric Boys. Tajt, svängigt, personligt och helt naturligt.

Texterna på svenska då? Jo. De funkar faktiskt så bra att jag blev överraskad. Några saker garvade jag gott åt, det är fyndigt och det är en platta på riktig svenska – något jag inte har hört på evigheter. ”Fullt Upp” blir helt klart sommarens skiva, ser fram emot att höra den live i stan på en uteservering eller scen nära mig när solglajjorna åker fram senare i år.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/sommarens-skiva-fullt-upp/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.