Varför bor jag här på vintrarna?

Fy faaaan vad less jag är på vädret! Jag blir nästan sur när jag kikar ut genom fönstret när jag går upp, och det är kallt och grått. Så här års har jag verkligen fått nog, det är samma jäkla visa varje år. Håller på att få något fel, skulle göra vad som helst för att åka till någonstans där solen lyser och jacka och fodrade skor inte är ett alternativ.

Okej om det inte vore så grått hela tiden, när solen är framme känns det i alla fall hyfsat, men nu är det ju bara löjligt. Jag har frågat mig det tusen gånger förut, och jag frågar mig igen: Varför bor jag här på vintrarna egentligen?

Visserligen har jag mitt allt här, men samtidigt mitt ingenting. Det finns inget här för mig på vintrarna. Inget jag inte kan göra någon annanstans i världen, i alla fall. Jag har inget band som gör livet lite roligare. Skriva kan jag göra var som helst. Måla också.

På somrarna är folk mer lediga, eller i alla fall mer benägna att ta sig ut på stan även om det är kväll efter jobbet, men på vintrarna är det som om alla bara försvinner. Så även jag, antar jag, för jag hatar verkligen att vara ute i kylan.

I april händer det i alla fall kul grejer. Hollywood kommer till stan, det blir fester, firanden och lite annat smått och gott. Och så drar jag förhoppningsvis till New York om tre-fyra veckor. Fast allt man ser fram emot gör samtidigt att den där skitvardagen i kylan känns ännu värre. Det är bara att försöka ha så kul det går i så stor utsträckning i möjligt under halvåret när man knappt kan gå ut utan att dö på kuppen. Det är mitt livsmål. I mars misslyckades jag ganska kapitalt, ny start i morgon.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/varfor-bor-jag-har-pa-vintrarna/

2 kommentarer

    • Jan Sjöbergmars 31, 2016 kl. 13:49
    • Svara

    Håller med om vädret! Hade huschefen gillat mina tankar, så hade vi bott på södra kanarieholmarna under vinterhalvåret.

    1. Det hade jag också kunnat tänka mig, eller någonstans längs solkusten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.