7 stackars pärmar

Ni vet de där tomma pärmarna som jag tjatar om ibland? De där som står i bokhyllan och tar en massa plats? De som tillhör R och som han måste rensa ut själv? I går kväll tog han faktiskt en timme och skulle rensa ur lite av allt skit som står där, men det gick sådär. Det var sammanlagt 23 pärmar i bokhyllan, och när vi pratade om hur många pärmar en människa behöver för alla saker i vårt papperslösa samhälle för några dagar sedan så kom vi fram till att 6-7 stycken var okej.

Jag har tre pärmar, men han har papper för fordon och jobb och sånt som inte jag har, så det dubbla är faktiskt helt okej. 23 är inte okej. Så han rensade, men han tog bara bort de som var helt tomma. 7 stycken och en trasig plastficka. Hmm. Han öppnade en åttonde pärm, men det var bara för att rensa ut räkningar och papper sedan i somras. Hmm hmm. Inte bra. Det blev inget mer rensat efter det, för det tog sådan tid.

7 tomma pärmar utrensade

Så det ser alltså ut i stort sett likadant i bokhyllan, och inget av alla de saker som ligger ovanpå hyllor har flyttats på. Det står mängder med gamla kollegieblock och saker från plugget och sånt där också, och gamla tidningar. Men jag insåg när vi pratade om det i går kväll att det inte är någon idé att jag säger något om det. Han ser inte poängen i att inte ha saker liggande ovanpå alla hyllor och garderober, eller att det är så fullt överallt att jag knappt kan få fram något ur en garderob i hallen, så det får väl vara så här då. Jag orkar inte tjata längre, 7 är bättre än inget.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/7-stackars-parmar/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Farsan on april 5, 2016 at 10:30
  • Svara

  Om du vill föregå med gott exempel och rensa ut pärmar så kan du få av mig. Jag har överskott.

  1. Tack men nej tack! ?

  • Petter on april 5, 2016 at 18:38
  • Svara

  Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Skanna in dokumenten och släng dom sedan.

  Jag försöker att köra med FFL, (Fakta, Förnuft och Logik) inte med K (Känslor) men håller med om att det ibland sparas på saker av rent sentimentala skäl. Ingen logik således men det finns en gräns.

  Morsan min är mästare på att spara på allt just av K. Har ett helvete att få henne att sluta lägga känslor på varje pryl hon har. Ofta vet man ju inte att man har prylarna kvar förrän de hittas och då börjar sparandet om igen. Slängs grejer är de snart glömda.

  Skanna och släng. Det är min melodi. PDF:er tar ingen plats.

  1. Håller med, men vi är tydligen väldigt olika i det avseendet! FFL låter bra, men vår logik skiljer sig åt. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: