Årets första glass

Köpte faktiskt årets första glass på väg ner till lantstället i går. Ben & Jerrys Cookie dough Wich, jävligt gott om man gillar glass som är lite som godis. Det gör jag, jag avskyr gräddig smak av vanilj, när det knappt ens finns någon riktig vanilj i den. Möjligen bävergäll eller ruttna tallar – vanillin. Nä, ska det inte vara äkta vara, typ hemgjort, då håller jag mig till söta glassar, sorbet och kakdeg.

Jag skrev förut när jag fick reda på att jag skulle få skatteåterbäring, att när den kommer ska jag sätta mig någonstans och köpa den största jäkla portionen som finns, men så här i efterhand känns det lite ogenomtänkt. För det första: Jag fryser alltid. För det andra: Jag får ont i magen av för mycket glass, och äter inte någon riktig mat i stället. Jag håller mig till en enstaka Wich ibland eller möjligtvis ett par kulor av de mest godisaktiga varianter de har i glasskiosken i hamnen.

Glass

R vill hellre ha en burk hemma i frysen, så han köpte hem en med smak av kladdkaka i stället för en glasstrut eller bägqare på stan. Om jag har glass hemma blir den liggande i en evighet. Visserligen kan jag få upp frysen på lantstället, eftersom den är ovanför kylskåpet, men få upp glass ur burken? Glöm det. Och smält glass är vidrigt, den ska vara väldigt hård och väldigt kall för att jag ska äta den. Jag kan eventuellt tänka mig att smaka, fast vi är aldrig sugna på samma mat eller godis samtidigt. Märkligt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/arets-forsta-glass/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.