Att gå på blinddate

Någon som testat att gå på blinddate någon gång? Jag var på en för ganska många år sedan innan jag träffade R, men jag hade otur. Fast jag tycker egentligen att konceptet blinddate är ganska bra, så länge man vågar säga på en gång om man tycker att det är värt att uthärda en dejt på några timmar eller inte. För stämmer det inte redan från början blir det ju bara galet jobbigt, och säger man ingenting är det ju inte särskilt sjysst varken mot sig själv eller den man träffar. Och det gäller alla sorters dejting.

En blinddate kan ju definieras som en dejt när man inte har varken sett eller pratat med den andra människan innan, och att den arrangeras av gemensamma bekanta, men det funkar väl lite annorlunda efter internet-dejtingens framfart. De flesta har Facebook eller andra sociala medier, och det är lätt att snoka reda på hur någon ser ut. Dessutom är det väldigt lätt att skicka ett meddelande till någon, och det finns väl knappt någon som går på en “äktablinddate nuförtiden. Okej att folk försöker fixa ihop varandra – det händer ju titt som tätt – men så gott som aldrig utan att man har sett någons profil på social media eller liknande.

Par i skymningen, date

Fördelen med en riktig blinddate är ju att man har gemensamma bekanta, och att de tror att man passar bra ihop. Nackdelen är självklart att man inte har en aning om vem det är eller hur personen ser ut, och som vanligt i dejting-sammanhang när man inte känner personen sedan innan kan det ju bli en aning stelt. Fast å andra sidan kan man ju alltid prata om sina gemensamma bekanta… Nej, blinddates är ingenting för mig. Jag är nog mer en speeddating-person, om det skulle vara så att jag behövde dejta. Fem minuter är oftast allt som behövs för att veta om man vill träffa personen igen – i alla fall om man ställer rätt frågor och vågar prata. Har du varit på blinddate?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/att-ga-pa-blinddate/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.