Dags att acklimatisera katten

Lång dag. Fin dag. Inte så fin dag. Iskallt. Varmt. Packade ihop katten och lite saker och åkte ner till lantstället. Måste acklimatisera honom där lite grann, och se till att han blir van vid ”svärisarna” igen. Men det gick ändå över förväntan. När vi kom fram var det riktigt skönt väder, soligt och varmt, och så öppnade vi dörren till huset. Kallt. 11 grader i sovrummet. Jag satt ute ett tag, för det var varmare.

Åkte och handlade lite mat så vi klarar oss några dagar, sedan bar det av hemåt för att värma upp stugan och plocka i ordning lite saker. Katten hade försökt gömma sig bakom TV:n, men det ligger saker utspridda över hela golvet så det går egentligen att gömma sig var som helst. Han kom fram när jag slog mig ner i soffan, och ”svärmor” kom dit med en bit godis. Sen var det precis som om han var hemma igen, och vi gick ut lite. Eller ja, han gick ut och jag stängde dörren efter honom.

Vy från lantstället över hav och brygga, regn

När det blev dåligt väder (det började spöregna på kvällen) kom han in så fort jag ropade, precis som han brukar. I alla fall om jag ropar, de flesta andra har inte samma tur. Sen låg han en stund i sin favoritstol med sin favoritfilt och lite extra kattmynta, och sen i mitt knä på kvällen, och allt verkar bra. Ganska enkelt att acklimatisera honom. Mindre bra är att det ska bli skitkallt och till och med kan komma snöblandat regn den närmaste veckan och kanske fram till Valborg…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/dags-att-acklimatisera-katten/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.