Deklarerat och klart

Sådär ja, deklarerat och klart. Det tog som vanligt ungefär fem minuter, jag fattar inte varför man fortfarande tycker att det är jobbigt att deklarera och att det är något man skjuter upp, när det egentligen bara är att kolla och godkänna. Det är inte tre pärmar med papper att gå igenom för att kolla upp siffror, fylla i rätt siffror på rätt blanketter och sitta med en miniräknare för att dubbelkolla att allt blir rätt – det är bara några få klick. Några avdrag kanske, men det mesta fylls i automatiskt.

Den där grejen med att skjuta upp att deklarera så länge som möjligt fattar jag inte heller. Det finns folk som lämnar in den för hand på skattekontoret strax innan midnatt den andra maj, precis innan tiden går ut. Vad fasen ska det vara bra för? Och så finns det ju de som inte deklarerat alls den andra maj, utan bara skjuter upp det för att de inte vågar eller orkar ta tag i det. Det är väl bättre att få arslet ur vagnen och göra det så fort man har tid, så slipper man bry sig sen.

Som med det mesta annat. Det är bara det att de flestas arslen verkar vara fastlimmade med superlim eller möjligtvis vara så tyngda av oro och ängslan som rasat ner ifrån huvudet, att en del saker aldrig görs när de borde.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/deklarerat-och-klart/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterapril 5, 2016 kl. 18:42
  • Svara

  Ähhhh…. Det är en del av grejen. Det känns ju som att man jävlas med statsmakterna om man väntar till sista stund. Finns ingen som helst logik i att vänta men kanske gör man det just för att något magiskt avdrag ska dyka upp, vilket ju aldrig sker och ändå kräver extra blanketter.

  Det är helt enkelt min meningslösa protest att vänta in i det sista. 😀

  1. Haha! Hur var det nu med FFL? ? Jag kanske får ångra mig om det där magiska avdraget dyker upp!

    • Petterapril 5, 2016 kl. 19:01
    • Svara

    Ibland kör jag en Rosseau. ”Gör som jag säger, inte som jag gör.”

    FFL är grunden till nästan alla beslut jag gör. Tänk om alla dessa godhetsknarkande PK-människor använde FFL och inte K-argument. Beslut ska fattas på logik, inte känslor. Då hade världen sett annorlunda ut.

    1. Det är helt sant. ”Gör som jag säger” funkar inte helt klockrent i praktiken dock. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.