Fritt fram på Myrorna

Våra planer för gårdagen var ungefär att inte ha någon plan och ta saker och ting som de kom, och så blev det. Någon flytt av grejer fram och tillbaka blev det inte för Rs del – han gjorde det i dag i stället – så vi åkte till stan för att käka en glass och kolla på en skjorta till honom.

Fast det var ganska kallt och solen sken inte, så när vi stod där och funderade på var vi skulle käka glass, så ångrade vi det och fikade på ett helt vanligt café i stället. Skulle kolla efter en second hand-skjorta till R, som skulle passa bra på en 70-talsfest. Vi var inne på Myrorna på Götgatan.

Det har varit en riktigt bra Myrorna-butik för kläder, men vi hittade verkligen ingenting som passade där. Det fanns knappt ett enda plagg för varken män eller kvinnor som ens såg 70-talsinspirerat ut. Allt var ganska modernt, faktiskt. Synd.

Det var liksom mest saker som var mellan tio och tjugo år gamla, från de stora klädkedjorna, som såldes för runt hundra spänn för en topp och ett par hundra för brallor. Visserligen hela och inte särskilt mycket använda, men det går att få en helt ny för samma pris. Återanvändning i all ära, men då måste det vara billigare än nytt. R köpte några böcker i stället.

Böcker

Upptäckte att de har ett väldigt märkligt sätt att bemöta, eller snarare belöna snattare där. Det var en pundare inne i butiken som försökte sno en skjorta, och de hade ringt efter en vakt som hunnit dit och kommit på honom. I stället för att anmäla honom och sen slänga ut honom för gott, så lät han pundaren övertala honom om att det var ett misstag och att han hade tänkt betala.

Sen lät personalen inne på Myrorna pundaren gå före alla som stod i kö vid kassan så att han skulle få betala först. Snacka om belöning, funkar det om jag gör så också? Frågade varför de inte bara slänger ut folk som försöker stjäla, men de sa att de inte fick. Fick för vem?

Handlare får ju slänga ut vilka de vill från sina egna butiker, så jag antar att det är något ledningen på Myrorna har bestämt. Självklart ska alla människor ha rätt att komma in och handla, men han hade ju redan blivit påkommen med att försöka stjäla.

Personalen betedde sig som som helst kan komma in och ta vad de vill och gå därifrån. Nåväl, det drabbar ju bara dem själva – och människorna de försöker hjälpa. Och förtroendet. Och… Hur som helst, vi orkade inte åka runt och leta efter en skjorta någon annanstans, utan ska rota i garderoben framöver i stället.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/fritt-fram-pa-myrorna/

2 kommentarer

    • Petterapril 3, 2016 kl. 20:07
    • Svara

    Men det är ju syyyyyyynd om pundaren. Han har ju ingen skuld i att han är pundaren. Det är ju samhället som gjort något fel så att han blivit pundare. Enligt PK-eliten är det ju den strukturella någonting som gjort att han hamnat snett.
    Då kan man ju inte slänga ut honom för då blir det ju ännu värre och kränkande om han får klä skott framför ärliga medmänniskor. Eller????

    1. Jag tycker det är märkligt att de belönar sånt där beteende med specialbehandling i butiken. I stället för att säga åt honom att gå så fick 6-7 människor vänta i ytterligare flera minuter för att han skulle gå före i kön och krångla. Men de ärliga kunderna kanske inte var lika viktiga som de som hamnat snett och aktivt väljer att försöka stjäla, trots att han hade åtminstone tre 500-lappar i fickan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.