Kulturella misslyckanden

I går skulle vi vara lite kulturella. Först hade vi ett ärende till ett köpcentrum, så vi tog bilen bort till Bromma Blocks där Hollywood skulle införskaffa en jacka. Det gick snabbt och smärtfritt, och jag passade på att köpa ett par olika linjaler också – något som jag ofta saknar när jag ritar eller målar saker. Vi käkade lunch där också, sen började det kulturella. Vi åkte till Djurgården för att gå på Sjöhistoriska museet.

Sagt och gjort, kom dit, bara för att upptäcka att det var stängt på måndagar. I somras när Hollywood och jag skulle gå på Etnografiska, var det exakt samma sak. Vi kom dit på en måndag, och det var stängt. Man kan tycka att vi borde ha lärt oss att de flesta museer i stan är stängda på måndagar, men icke. Och varför är de stängda?! Många turister kommer väl fram på helgen och börjar veckan på måndagar? Verkligen puckat.

Gick igenom en lista med de flesta museum i stan, och ett fåtal var öppna mitt på dagen en måndag. Inget av dem var något vi kunde tänka oss att se, eller alldeles för fokuserat på barn för att vara intressant. Så vi blev inte så kulturella som vi hade planerat, alls. Vi åkte hem, köpte med oss lite fika, och Hollywood skulle göra kaffe. Då hände det här.

Trasig kaffekanna. Vi försökte vara kulturellaKaffekannan tog en åktur ner på golvet och kraschade, haha! Jag hatar att ha sönder något hemma hos någon annan, men det var en kaffebryggare som redan hängt med i säkert tio år och inte kostade många kronor till att börja med. Med hjälp av lite fippel och pul lyckades vi ändå få kaffe till bullarna, men vi måste nog hämta en av de vi har i reserv på lantstället snart för det var ganska klurigt. Typiskt, det var liksom en sån där dag när allt går lite fel!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/kulturella-misslyckanden/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.