Man buns och glitter roots

Jag såg nåt störtlöjligt i går om vårens hårmode. Det var så hemskt att jag inte egentligen tror att särskilt man kommer att se särskilt många stylade på det sättet, men man vet ju aldrig här i stan. Det första var inte så märkligt eller hemskt: ”man braids”, som tydligen ska bli nästa stora grej efter ”man buns”. Fast jag hade aldrig hört talas om att det kallades man buns innan, jag har verkligen ingen koll – fast de syns överallt.

De där syns ju med helrakat på sidorna, med löshår (ja!), och i många andra varianter. Har inte så mycket emot dem faktiskt. Hellre man bun än hockeyfrilla. Man braids är i alla fall en liknande variant där håret är inbakat i flätor längs med huvudet och ner bak i nacken, i stället för uppsatt i en knut. Jaha, okej. Ganska ointressant. Flätor ska tydligen vara inne för tjejer också.

Men nu till det galna, och jag är säkert sist med att se det eftersom jag inte har kollat på melodifestivalen, men ”glitter roots”? Man blandar löst glitter med hårgelé, och penslar det i hårbotten där man har benan – eller för att dölja utväxten av ofärgat hår. Det var nog något av det fulaste jag har sett på länge. Okej om det bara hade varit lite grann i slingor som blänkte till i ljuset, nästan som när det snöar stora flingor, men nej då. Man ska täcka huvudet med glitter, typ.

Hemskt. Färgat glitter är nästan alltid fult. Jag tror, som tur är, att sånt aldrig egentligen kommer att synas ute på stan förutom möjligen på en del nattklubbar. På stan, en vardag? Knappast. På jobbet? Jag hoppas verkligen inte det. Vad tycker du? Tror du att vi får se några glittertäckta utväxter i vår?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/man-buns-och-glitter-roots/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterapril 9, 2016 kl. 19:29
  • Svara

  Jag skiter i vilken frisyr en man har men jag riktigt AVSKYR när traditionellt kvinnliga saker döps om just för att män börjar använda det.

  Manpurse, Meggings, Mantyhose och nu Man bun. Vad är grejen med att ge det ett ”manligt” namn bara för att en man gör något som tidigare varit typiskt kvinnligt?
  Vill jag använda leggings gör jag det. Det heter inte Meggings bara för att jag som man tar på mig dom.
  Allt ska vara så jävla PK. Det heter att vi inte ska delas in i grupper men likväl görs det hela tiden, och oftast av de som anser att vi inte ska gruppindelas.

  Beträffande frisyrer har väl män i alla tider satt upp håret på liknande sätt som kvinnor. Jag ahr en kompis som brukade ha diadem på jobbet när han var långhårig. Ska det då kallas Man diadem eller något annat.

  Trams. (Fast det där glittret i håret på bilden är skitfult, tycker jag. Andra får tycka vad de vill.)

  1. Ja, trams. En sak är en sak oavsett vem som har/är den/det. Det finns väl knappt några liknande ord för typiska manliga attribut eller kläder fast med ”woman” före?

    • Petterapril 9, 2016 kl. 20:04
    • Svara

    Njaa.. Det finns ju ”boyfriendsjeans”. 😀 Lite märkligt är det att när kvinnor lånar manliga kläder är det progressivt och nytt medan det på andra hållet anses bögigt eller fjolligt. Varför?

    1. Just ja, de hade jag glömt! Det är märkligt, det där. Men kvinnorna fick ju börja använda byxor och vara utan bh för länge sedan, en del saker är väl inte lika jämlika ännu!

  • Piafiaapril 10, 2016 kl. 12:41
  • Svara

  Jag har ett huvudhår som är rätt märkligt, det växer inte utan det går liksom av… var till frisören i september, det är fortfarande inte ens axellångt. Nyklippt så var det inte ens axellångt… 🙂 Men å andra sidan är håret mörkbrunt med charmiga små grå inslag, jag behöver inte färga nån utväxt då spretet inte växer. Ifall jag kunde ha pippilottor med en bena så skulle nog jag pynta den med kulögon! 😀

  1. Haha, kulögon gör allt snyggare! Det var faktiskt en mycket bättre idé än glitter… ?

  • Jilinaapril 12, 2016 kl. 00:30
  • Svara

  Ganska fränt med glittret.. Passar dock inte alla och mer för fest.

  1. Om det bara var litegrann kanske, men täcka hela huvudet… ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.