Mysigt hos den gode doktorn

Var hos Dr. Feelgood i veckan igen. Det var kallt och rått ute, så efter den korta promenaden från gatan och in i rätt port i den finare stadsdelen kändes det som att komma in i ett mindre himmelrike. Varmt, en tjock fluffig matta, en cozy soffa, tända ljus och en dov mystisk ton av rökelse någonstans ifrån. Bortsett från byggnadsarbetet på gatan utanför är det faktiskt jäkligt mysigt där. Inte bara i väntrummet, men i behandlingsrummet också.

Fast Dr. Feelgood är ju inte som någon annan doktor jag någonsin mött, han fixar kontakter åt mig, får mig att garva när det är som värst, putsar mina pjuck för att han såg att de var smutsiga när han följde mig ut (!), kommer med rätt komplimanger i precis rätt tid och är allvarlig när det behövs. Och drar och bänder i kroppen så att jag ibland undrar om allt kommer sitta ihop när han är färdig. Han ger allt. If you capture an island in war and want to keep it, burn your boats.

Behandlingsrummet är som vilket mysigt litet vardagsrum som helst, förutom kanske att en soffa har bytts ut mot en behandlingsbänk. Väggarna är prydda med tryck och stora tavlor, det står ett par skitsöta uppstoppade ugglor på en bänk och blänger vindögt på mig.

Uppstoppad uggla ser på mig på en bra behandling hos Dr. Feelgood. Mysigt behandlingsrum!

Det finns vackra saker att titta på när man blir plågad, och det hjälper faktiskt. Mycket bättre än ett lysrör med kallt och alldeles för starkt ljus rakt i ögonen, som det är på vilken annan vårdmottagning som helst. Ibland gör vackra eller mysiga saker riktigt stor skillnad. Visserligen skulle den gode doktorn vara lika jävla bra om han tog emot mig i en kal grotta eller ett rivningsprojekt, men atmosfären bidrar ju till upplevelsen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/mysigt-hos-den-gode-doktorn/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.