Näringsdrycker

Jo, jag fick ju en hel månads förbrukning av näringsdrycker i slutet av förra veckan. En stor kartong full med plastflaskor och text om att de enbart får användas i samråd med dietist och blah blah. ”Näringsmässigt komplett näringsdryck med högt proteininnehåll” har vi på bilden nedan, med smak av choklad. Den är kompakt, bara 200 milliliter och 250 kalorier.

Näringsdrycker från dietist

Den kom i några olika smaker, vanilj, cappuccino och vad det nu var, sen var det andra sorters näringsdrycker som innehöll fler kalorier per milliliter. En variant var bara på 125 milliliter, men med ännu fler kalorier än i den här proteinvarianten. Perfekt. Hur enkla som helst att öppna, med medföljande sugrör till varje flaska, och dessutom smakar de gott.

Det finns säkert de som tycker att bantningsmedel som Nutrilett eller proteindrinkar från diverse träningsgrejer smakar gott, och jag har inte haft så mycket emot såna förutom priset. Men nu när jag har smakat de här kan jag bara säga att alla andra varianter smakar kartong i jämförelse. De här är jättegoda! Visserligen har jag bara provat några varianter ännu, men vanilj och choklad är toppen.

Det kom näringsdrycker i form av smoothie/juice också, men de har jag inte hunnit till ännu. Hon sa att en del uppfattar att de kan kännas lite metalliska i smaken av alla mineraler och grejer, men det kan omöjligt vara sämre än att inte äta alls. Största tummen upp för näringsdrycker, inte bara får jag lite mer energi och vitaminer, jag får ett bättre intag av näring, slipper använda händerna så mycket till jobbiga saker och spar säkert en timme på att fixa något att äta. Grymt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/naringsdrycker/

5 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Saervapril 27, 2016 kl. 09:31
  • Svara

  Precis likadana har jag! Dricker 1-4 st om dagen 🙂 favoritsmakerna är just vanilj och choklad! Grymt smidigt, men de ska ju inte ersätta måltider utan vara utöver (som jag tror du skrev oxå) men det är klart en dag man känner att man kunnat äta bra och mkt mat så behöver man ju inte 4 st utan kanske en. Lycka till med vad du nu ska fixa med närmsta veckorna 🙂

  1. Tack! 🙂

  • Saervapril 27, 2016 kl. 09:32
  • Svara

  oj va sur smileygubben såg ut, gjorde iaf glada gubbar så du vet 🙂

  • Sofia Amaj 12, 2016 kl. 20:35
  • Svara

  Vilken fin blogg! 🙂

  1. Tack!

  • Dietisten på besök -maj 18, 2016 kl. 09:40

  […] igen, det är ungefär tre veckor sedan jag träffade henne för första gången och hon skrev ut näringsdryckerna på recept. De har varit jäkla bra, faktiskt. Jag kommer på mig själv med att tänka att jag […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.