Påbörjat vårstädningen

Vi påbörjade vårstädningen på lantstället i går. Det var riktigt smutsigt på sina håll, som det blir efter nästan ett år utan att någon har använt stället. Skrubbade av och i allt som hade med köket och mat att göra, kylskåpet, frysen, spisen, bänkarna, kökslådorna och några av dörrarna, men det är fortfarande massor kvar. Jag orkade inte särskilt mycket, R gjorde en del men den här vårstädningen får bli ett långtidsprojekt. Ett hyllplan om dagen, kanske. Som förra året. Sen badrummet, fast där är det inte mycket. Väggarna, golvet, toan och handfatet, typ.

Nu är det i alla fall rent och fräscht där vi har mat, hanterar mat och alla där alla rena köksredskap ligger. En del av den där smutsen syns inte särskilt väl, den bara lägger sig som en fet hinna över allt. En slags fettbeläggning som säkert innehåller en hel del mysiga saker.

Och så är det självklart alltid högar med döda flugor i fönstren efter vintern. Samma visa varje år, var kommer de ifrån, och varför dör de alltid mellan glasrutorna i fönstret? Oavsett i vilket hus man är så är det alltid där de ligger och skräpar. Det ligger fler mellan glasrutorna än på alla fönsterbräden och på golvet sammanlagt. Hur kommer de ens dit…?

Okej att just den här kåken läcker som ett såll och att saker kan ta sig in, men så är det ju inte överallt. Nåväl, de mellan rutorna ligger kvar, men de andra har sugits upp. Katten hjälpte till att städa genom att käka upp en och annan fluga. Hyggligt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/paborjat-varstadningen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.