Pulled pork

I går körde vi ett långkok. Fläskkarré med katrinplommon och äpplen, som fick koka i en halv evighet. Den stod på spisen sisådär fyra timmar, för den blir ju egentligen bara bättre ju mörare den blir, fast jag tror att det blev en aning för länge. Det gick nämligen inte att skära den varken med eller längs fibrerna, det blev pulled pork av alltihopa.

Pulled pork

Ja, kanske inte den typiska sortens pulled pork kanske, eftersom jag hade en för jävla god gräddsås och kokt potatis till, men riktigt bra. Fläskkarré är så himla bra, billigt, lättlagat och lätt att äta. Och så gör man mycket när man lagar det, eftersom det inte tar längre tid att göra och knappt är mer jobb att laga ett eller två kilo än ett halvt.

Synd bara att ingen av oss hade någon större aptit när det var dags att äta – R mådde lite dåligt och jag hade ont i händerna och hade ingen lust att hantera en tung kniv och gaffel. Okej, inte för att jag behövde skära köttet på tallriken, men man vill ju ändå käka med lite hyfsat bordsskick, För jävla gott, tur att vi har rester till i morgon också!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/pulled-pork/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.