Ska dra ihop en liten fest

Okej. Jag ska ha fest när jag fyller år. Det är ju egentligen inget att fira i sig, men det är kul att dra ihop de närmaste, käka nåt enkelt och dela på några flaskor bubbel. Det brukar alltid hända en massa konstigheter på de där festerna, det framkommer märkliga sammanträffanden, vi råkar ut för suspekta fysiska reaktioner efter intag av ovanliga drycker eller så är det någon som har så kul att de ramlar av stolen. Det har i alla fall hänt mig, de andra kanske inte hade riktigt lika roligt just då, förutom att garva åt mig.

Fest alltså. Tema 70-tal. Nu menar jag kanske inte att alla behöver se ut som om de kommer förbi hemma hos mig på väg från en musikfestival mitt i skogen – det är helt valfritt – men 70-talstema är jäkligt enkelt. Eller kanske bekvämt. Man käkade smörgåstårta, fruktcocktail eller päron med After eight och så drack man grogg. Eller kanske en screwdriver. Inte nåt fancy, sånt ägnar jag mig inte åt, och de där päronen har jag aldrig gillat. Jag kan tänka mig att dra igång discokulan, dra på mig ett par utsvängda jeans och sätta ihop en najs spellista med funk, disco och några 70-talsklassisker från rockvärlden.

Ska ha fest. Nalle som ska bli en lampa sitter på min diskbänk och knarkar. Fear and Loathing in Las Vegas.

Frågade om R ville komma på min fest. Ja, fast han frågade i samma mening om han var tvungen. Han vill säkert vara där, fast han är skeptisk till temat. Ändå har vi varit på fester med teman som ”asiatiska popstjärnor” utan knussel, eller som när temat var ”Kina” och han har gått dit i en vietnamesisk rishatt. Hans garderob innehåller alldeles för lite 70-talsinspirerade kläder ändå, med undantag för en jäkligt cool vinterrock, så en cool skjorta eller en alldeles för bred slips kanske vore på sin plats. Men om han inte vill har han ju faktiskt friheten att befinna sig någon annanstans.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/ska-dra-ihop-en-liten-fest/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Danielaapril 1, 2016 kl. 09:37
  • Svara

  Everybody have a birthday but why should everybody have a bigger or a smaller party every year?Why?Is coming some ugly being and put a gun near to our head and command us?That on tell us :This year you have to do a party!NO.The birthday is just an usually day like others 364 days or 365 days(if is an leap year).It should be more special day but some years no matter how much you struggle you will find next day after your birthday that all you did was for nothing and this birthday was a big fiasco.I hope this will not happen to you this year………..To have an excellent birthday mean:TO BE HAPPY in that day!Everybody is free to celebrate,to party ,to enjoy,to love and to live in the own way!

  1. Yes, it’s a good reason to bring friends together and have a good time!

  • Piafiaapril 1, 2016 kl. 17:21
  • Svara

  Googla på ”Den bruna maten” ! Där finns det en hel del kul tips. Eller inte. Bloggen Familjen Bruun lagar och levererar matstök… 😉

  1. Haha, jag tror att jag har en bok om den bruna maten! Härliga tider… :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.