Utvärdering av matlagning

I morse kom arbetsterapeuten här för att göra en utvärdering om hur jag går tillväga när jag lagar mat. Och äter. Hade lovat att inte förbereda något alls, och så blev det. Som vanligt undviker jag för mycket gluten i vardagsmaten, så det brukar ju alltid bli potatis med något och sås, eller gryta/soppa. Sagt och gjort, grönsakssoppa med kyckling.

Efter en halv lök och en halv palsternacka (den andra halvan hamnade på golvet) fick hon ta över skalandet och skärandet. Jag delar alltid upp matlagningen över hela dagen, så även om det bara tar några minuter att förbereda allt om man gör det i ett streck, så tar det alltid några timmar för mig. Mjölksyra i händerna, ont i handleder och fingrar, axeln strejkar. Tunga saker, jag rörde om lite i en kastrull, sittandes på en stol, medan hon hackade klart en liten bit kålrot, en potatis och en morot. Kycklingen fixade jag själv. Och kryddorna. Det här är vad som vanligtvis används till en måltid för mig och R, och så blir det matlåda, men nu tog jag bara en halv eller en av varje grej.

Soppgrönsaker, selleri, morötter, palsternacka, kålrot, lök, potatis, vitlök. Arbetsterapeuten gjorde en utvärdering av min matlagning.

Hon skrev nästan fyra sidor text under tiden jag grejade och fixade, och lite till när jag åt. Undrar vad de kommer fram till, men hon tyckte i alla fall att det var uppenbart att jag behövde hjälp med det där, så att jag inte bara äter ordentligt en gång om dagen och dessutom inte kan använda händerna till mycket annat då. Vi får se, nästa vecka ska hon komma tillbaka för en ny utvärdering av andra saker. Jag fick i alla fall lunch utan att behöva jobba ihjäl mig, det var bra.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/utvardering-av-matlagning/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.