Väntar på utredning

I går hade jag en arbetsterapeut på besök som skulle göra en daglig liv-utredning i samband med att jag ska ansöka om assistans, helst i formen att R får slippa jobba ett par timmar om dagen och kan hjälpa mig mer hemma i stället. Jag trodde att vi faktiskt skulle göra saker och kolla hur det funkar, men det blev bara prat i dag och två nya inbokade hembesök. Bah. Allt tar tid, jag väntar alltid. Två veckor till, sen sammanställning och utredning och blaha och blehe.

Hon kom i alla fall ifrån rehabgruppen på sjukhuset i närheten av mig där de faktiskt känner till EDS, och vet mycket väl att om det är bra en dag och jag gör mycket, så är det kasst nästa dag. Och som av ett sammanträffande hade de haft en liten genomgång om EDS på ett möte i morse, och hon verkade påläst och duktig. Fast ung. Jag kände mig som en gammal tant i jämförelse, när blev det så…?

Hon kollade bara runt i lägenheten lite och kikade på vad jag hade för hjälpmedel. Nästa gång ska vi se hur det går till när jag lagar mat och käkar (!), och gången därpå hur det funkar med hygien, dusch och påklädning och sånt. Jag får tydligen inte förbereda något – vilket jag alltid gör – så vi får väl se vad det blir den gången. Men som vanligt väntar jag, tillsvidare.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/vantar-pa-utredning/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.