Årets jordgubbar blommar!

Var nyss ute och kikade i landen och rabatterna på lantstället, och trots en sen vår verkar det som om svärisarna kommer få en ganska bra skörd av diverse godsaker. Det finns rabarber som är färdig, vinbärsbuskarna är fulla av kart, bigarråträdet blommar för fullt, och nu har det kommit en del knoppar och blommor som ska bli jordgubbar också. De växer som tusan, och det brukar bli väldigt många, extremt goda jordgubbar.

Jordgubbar som blommar, jordgubbsplanta

Om bara alla de där humlorna och bina får tummen ur kupan och pollinerar dem, alltså. Det har inte varit så många av den sortens flygfän här de här dagarna, men getingar har jag haft besök av. Inomhus. Stora. De är så dumma att de inte fattar var de ska flyga ut, även om dörren är öppen krockar de med fönstret bredvid 50 gånger innan de lyckas. Och så hinner de bli sura också.

I dag är det riktigt kanonväder här. Orkar inte med att ta mig för något större, men jag ska försöka släpa ner en dyna till min stol ute så att den blir lite skönare. Har köpt en liten billig utebelysning också, utan Rs överinseende, men om han inte gillar den tar jag hem den och sätter på balkongen i stan i stället. Ni få se sen, det måste bli mörkt ute innan jag kan fixa en bild. Så mörkt det nu blir så här års, i midnattssolens land.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/05/arets-jordgubbar-blommar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.