Dietisten på besök

I går kom dietisten på besök hemma hos mig igen, det är ungefär tre veckor sedan jag träffade henne för första gången och hon skrev ut näringsdryckerna på recept. De har varit jäkla bra, faktiskt. Jag kommer på mig själv med att tänka att jag inte orkar fixa något att äta och försöker skjuta upp det så länge jag kan eller tills middagen i stället, men sen kommer jag på att jag har de där färdiga flaskorna. De är hur lätta som helst att öppna, och det är inte så svårt att räkna ut att de verkligen gör skillnad.

Nackdelen är ju att det blir en jäkla massa extra plastflaskor att ta till återvinningen, men det är på gångavstånd till och med för mig. Det kostar 300 spänn i månaden. Det är mer än vad jag vanligtvis spenderar på luncher eller frukostar till mig själv under en månad, men säkert betydligt mindre än vad de flesta har i sin matbudget. Två ägg är halva priset, en skål gröt kostar inte ens en krona. Såg att någon på Matvett.se hade räknat ut vad en stor och näringsriktig frukost kostar;

1 portion havregrynsgröt med 1 msk hackad mandel, 1 msk russin, 2 dl mjölk, 1 ekologiskt ägg samt kaffe med mjölk.
(20 % av dagens energiintag, ca 400 kcal)
Pris: 7, 70 kr

Ägg

Det är självklart bättre att käka det, och jag skulle vara betydligt mättare, men bara tanken på att både koka ägg och ta fram allt för att fixa något annat får mig att bli trött i händerna. Dietisten förlängde i alla fall receptet på näringsdrycker, och så kommer hon tillbaka om en månad. Bra.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/05/dietisten-pa-besok/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.