Efterrättskoma och skolavslutning

I går var det både Mors Dagsfirande och födelsedagsfirande i efterskott i vår familj. Vi åkte hem till min syrra där det bjöds på käk och efterrätt i mängd. Inte för att någon tvingade mig att äta så mycket, men vad gör man när efterrätten består av hallonpaj (som jag älskar), glass, kolasås, chokladbitar och färska jordgubbar? Ja, man äter och tar om.

Jordgubbe. Efterrättskoma och skolavslutning.

Hann med lite lek med min sýsterdotter, och en förfrågan om att få komma och kika på hennes första skolavslutning blev snabbt ett löfte. Hon sa:

Då måste du nog ställa väckarklockan.

Klockrent, det måste jag nog. Kan inte påminna mig om att jag varit uppe vid femtiden (för att göra mig i ordning och hinna till nästa län innan klockan nio) på ett tag. Eller jo, när vi flög till New York, men då gick jag i mjuka byxor och slafade, och jag tänkte inte se ut som en zombie på hennes stora dag, en skolavslutning i första klass.

Men det ska bli kul. Hon går i samma skola som jag och syrran gick i för en himla massa år sedan, och jag har nog knappt varit där sen jag slutade sexan. Det är nog inte särskilt mycket som är sig likt, fast det ska bli lite kul att se. I dag tänker jag inte heller se ut som en zombie, även om jag kanske skulle smälta in bra med de jag ska se i kväll – återkommer.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/05/efterrattskoma-och-skolavslutning/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.