Hål i huset

I går var det hyfsat fint väder här – inte för att det var något direkt solsken, men det regnade i alla fall inte och det var inte så kallt att man var tvungen att har dörren stängd. Det får allt räknas som fint väder för att vara Sverige, trist men sant. R håller som vanligt på att renovera något eller lappa ihop huset så att det står i några år till, och just nu är det skorstenen som fräschas upp. Han ägnade gårdagen åt att göra ett större hål i huset.

Jag fick strängeligen inte vara med och göra något hål i huset, men min katt tyckte att det där var himla spännande. Inte själva sågandet, men när allt var bortplockat, och skorstenshålet var helt öppet ut mot trädgården. Bästa utsikten, några träd med småfåglar som bor i taket ovanför, lite buskar och säkert en och annan mus på marken under huset.

Katt tittar ut genom hål i huset

Det ser ut som om han är himla lång om man tänker att det är ett fönster. Visserligen är han en lång katt, men det är inte i fönsterhöjd. Han satt där ett tag och såg väldigt fascinerad ut. Tänkte efter lite om det gick att ordna en bra plats i något fönster åt honom, men de enda fönstren som har en fönsterbräda är mot verandan och där händer det aldrig något intressant.

Katt tittar ut genom hål i huset

Nåväl, han fick inte njuta så länge av utsikten, för det var lite svårt att slappna av när det stod en stor svart hund två meter bakom och ville leka, och sen kom R och satte för vårt hål i huset. En del saker är roligare att titta på inifrån, för det är läskigt när det blåser eller regnar.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/05/hal-i-huset/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: