Hälsosam med pizza

Pizza är ju ett vanligt fenomen i det där Amerikat. Man köper en slice för 99 cent i vilket gathörn som helst, och lägger man ut hela två eller dollar totalt kan man få två stora bitar med ett tjockt lager ost och en liter läsk. Pizzan är inte som den vi vanligtvis käkar här, utan det är den sorten vi kallar pan pizza. Deg med hård kant och ost, lite tomatsås. Kanske en korvskiva eller två. De italienska pizzorna är betydligt dyrare och intags på restaurang.

Så när sådan skräpmat och läsk är så billigt finns det ju en och annan som behöver tänka på vikten också, men det är ju tur att det finns hälsosamma alternativ om man nu ändå inte tänker ändra på sina matvanor eller hur mycket man äter, haha!

Stay slim and trim med pizza - håll dig hälsosam!

Håll dig smal med pizza gjord på fullkornsmjöl och fettsnål mozzarella! Ja, de flesta fattar ju att det inte fungerar så, men det är inget skämt. En riktig reklamskylt, för en ganska välbesökt restaurang. De flesta verkar äta pizza alldeles för ofta – minst en eller två gånger i veckan, en del varje dag eftersom det är billigt, även om det bara är en skiva eller två. Ungarna får en slice på väg till baseball-träningen på helgen. För ost och bröd är väl nyttigt…? Egentligen är det väl ”bra” att pizza är så jäkla dyrt här.

Det smakar inte så himla mycket om deras traditionella pizza heller, inte alls som man är van vid om man bakar sin egen. Men den är inte alls äcklig, bara annorlunda. Inget som sticker ut, utan bara så som mycket amerikansk mat är mest, fet och med mycket bröd. Jag var sjukt less på bröd efter två veckor! Och trots att jag inte är frisk, så är jag nog mer hälsosam än genomsnittsamerikanen. Alltid något.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/05/halsosam-med-pizza/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: