Hundvakt!

Det går riktigt bra att vara hundvakt, faktiskt. Hade nästan ställt in oss på att det inte skulle funka särskilt bra med min katt Bacon och att ha en stor klumpig labradormix inne i den lilla sommarstugan också, men allt är över förväntan! Katten bryr sig faktiskt inte särskilt mycket om att ha en vovve i närheten, och han fattar så pass mycket att det inte är någon bra idé att kuta förbi en hund som vill leka – man smyger. Och man viftar inte på svansen.

Det har gått två dagar, och de har inte nosat på varandra på riktigt nära håll ännu. Första dagen var det två meters säkerhetsmellanrum för att katten inte skulle fräsa åt hunden, men i går var det bara en meter, och det var inte något fräsande alls. Båda sover i sovrummet med oss, katten ovanpå mig i sängen och hunden ligger på golvet. Hon är inte van vid att sova på golvet, så ibland sticker det upp ett par bedjande ögon. 05.18 i morse stack det in en kall, blöt nos under täcket, men hon förstår att man vill sova ett tag till.

Svart hund, labradormix. Svärisarnas vovve.

Skönt att det funkar att vara hundvakt och ha henne inne i vår stuga. Visserligen är det helt perfekt väder för att hon ska kunna vara ute den största delen av dagen om det skulle gå helt åt helvete, men hon blir ju lite ynklig om hon är ensam för länge. Hon rör faktiskt inte kattmaten heller. Och jag skulle nog våga påstå att hon är en aning bortskämd, för hon brukar få efterrätt till varje mål, och det är lite kinkigt med maten om det inte är lite rester eller en skiva falukorv i skålen tillsammans med fodret. Men å andra sidan, vem gillar inte något extra gott…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/05/hundvakt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.