Kaffebryggaren jäklas

Jag är så jäkla irriterad på kaffebryggaren vi har i sommarstugan! Visserligen är den liten och lätt, enkel att hantera och lätt att fylla på, men filterhållaren och locket till den sitter löst. Den är konstruerad på det sättet så den är inte trasig, det är meningen att de inte ska sitta fast i själva apparaten medan man gör kaffe. Men passar de på kaffekannan? Nej.

Den där filterhållaren är en aning för liten, inte så att den ramlar ner, men bara tillräckligt för att det ska vara omöjligt att få den att sitta still på kaffekannan när man har fyllt filtret med kaffepulver och ska sätta igång kaffebryggaren. Det här i sig är väl inte hela världen, men med dåliga händer är det irriterande som sjutton att saker vobblar runt. Men det är inte allt.

Den sprutar hett vatten omkring sig också när den är igång och brygger kaffe. Inte mycket, bara små droppar lite då och då, men tillräckligt för att man ska behöva torka av bänken efteråt. Visserligen är den där kaffebryggaren säkert åtminstone 20 år gammal, om inte mer, och den måste ha varit en av de billigare på marknaden redan då. Vi hade en som var ganska modern på lantstället, och bättre, fram tills för någon månad sedan när vår pannan till vår vanliga kaffebryggare hemma i stan kraschade.

Trasig kaffekanna. Vi försökte vara kulturella. Kaffebryggaren på landet irriterar!

Då flyttade vi hem den och plockade fram en reserv från gäststugan. Det finns en gammal perkulator där också, jag undrar om jag inte ska prova den någon dag och se om den är mindre irriterande. Måste säkert byta ut den där gummipackningen vid knoppen, och om jag minns rätt så är kopp-markeringarna bortnötta sedan länge, men den gjorde gott kaffe. Vi får se om irritationen håller i sig – det blir alltid lite bättre efter en kopp kaffe.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/05/kaffebryggaren-jaklas/

3 kommentarer

  • Farsan on maj 27, 2016 at 18:24
  • Svara

  Varning för usla ingenjörer, umgås bara dom som oss.

  1. Med dom som er är? 😀

    • Farsan on maj 28, 2016 at 12:42
    • Svara

    Nej, bara som oss är.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: