Kalvar och pollen

I går var en sån där märklig mellandag. Det var omväxlande kallt, regnigt, blött som fy fan, soligt och ganska varmt. Tog en liten promenad på förmiddagen för att kolla in de nya tillskotten i bondgården som ligger nästgårds på lantstället – vi räknade till 13 alldeles färska, pyttesmå kalvar! De var så små att man skulle kunna lyfta upp dem och bära iväg dem, och himla söta. Kalvar har så mycket hopp och skutt i kroppen när de är små, men det går fort över när de blir tyngre. Kalvdans, kanske.

Ko och små kalvar! Tog med en vovve på promenad runt hagen.

R har nog varit nog lite jetlag ändå, för han var vaken halva natten och sov länge på förmiddagen i stället. Han var ute och klippte gräset, och när han var utanför huset med trimmern öppnade jag dörren. Fick världens pollenchock, började nysa och stängde genast. Sen hade jag ett missat samtal från min husläkare, det var inte bra.

För tre veckor sedan lämnade jag in ett intyg till honom på vårdcentralen, från arbetsterapeuten som gjort en bedömning. Det stämplades med ankomstdatum. Och skickades elektroniskt från arbetsterapeuten också, och jag väntar på ett läkarutlåtande från husläkaren med det där intyget som grund. Det är bara det att läkaren går i pension om en vecka, och han lämnade ett meddelande där han frågade om de hade gjort klart intyget ännu… Ehhh!

Ringde vårdcentralen men det var precis vid stängning, så han ska höra av sig nu på förmiddagen. Någon har slarvat bort det, verkar det som. Hinner han skriva klart innan han går i pension? Oklart. Han kom i alla fall ihåg det, och ringde. Alltid något. Nej, nu måste jag sätta fart. Här händer det saker.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/05/kalvar-och-pollen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.